Stanje na cestama, magla i učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

Stanje na cestama, magla i učestali odroni, savjetuje se opreznija vožnja

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se dionice uz rijeke: Savu, Bosnu, Vrbas, Drinu, Lašvu i Spreču. Prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja promet u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednim trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug. Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing