Stanje na cestama: Oprez zbog poledice

Stanje na cestama: Oprez zbog poledice

Zbog niskih jutarnjih temperatura upozoravamo vozače na mjestimičnu poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova. ”Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici M-15 Livno – Šujica preko prijevoja Borova Glava upozoravamo vozače na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

 

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica”, navode iz Auto-moto saveza BiH

 

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica A-1 Zenica jug – Zenica Sjever u oba smjera.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M-5 Gromiljak – Blažuj (Han Ploča – Kobiljača), Vitez – Travnik, Rogatica – Ustiprača, – M-6.1 Grahovo – Resanovci, – M-14.2 Drvar – Grahovo (Resanovci), – M-16 Livno – Šujica (Borova Glava), Klašnice – Laktaši, – M-17 Buna – Tasovčići, Šešlije – Modriča, – M-18 Olovo – Kladanj (Olovske Luke).

 

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno. S

 

Sukladno novom Pravilniku o prometu u zimskim uvjetima, do 01.04. u BIH sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Ulaz u Hrvatsku iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR test ne stariji od 48 sati. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar