STANJE NA CESTAMA: Oprezno u višim predjelima, pažnja na učestale odrone

STANJE NA CESTAMA: Oprezno u višim predjelima, pažnja na učestale odrone

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Velika Kladuša, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara i jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno vlažan, a zbog niskih temperatura upozorenje na moguću poledicu. “Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja”, poručuju iz BIHAMK-a.

Apel vozačima da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar