STANJE NA CESTAMA: Ugažen snijeg otežava promet

STANJE NA CESTAMA: Ugažen snijeg otežava promet

U Bosni su kolnici mokri ili vlažni i skliski, dok se u Hercegovini prometuje po suhim kolnicima. Ugaženoga snijega ima na cestama preko planinskih prijevoja, dok na dionicama zapadne i jugozapadne Bosne jak vjetar mjestimice stvara snježne nanose.

Vozači se upozoravaju na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine

Zbog niskih temperatura upozoravamo vozače na mjestimičnu poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

“Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa”, kažu iz BIHAMK-a

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici M-17 Konjic – Jablanica promet se odvija usporeno, dok se u vremenu od 23:30 do 04:30 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

Upozoravamo vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom. Zbog izvođenja radova u Mostaru, za sav promet zatvoren je dio ulice Kralja Tomislava (Avenija) od raskrižja ulice Stjepana Radića do raskrižja sa ulicom Kralja Petra Krešimira IV.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M-5 Gromiljak – Blažuj (Bilalovac),   – M-6 Grude – Ljubuški, – M-6.1 Mostar – Nevesinje (dionica Bakračuša – Nevesinje), – M-16 Livno – Šujica (Borova Glava), – M-17 Mostar – Jablanica (od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Buna – Tasovčići, – M-17.4 Čitluk – Mostar.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, na GP Izačić zabrana je prometa za teretna vozila i tegljače

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja. Sukladno zakonskim odredbama, do 01.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar