Stanje na požarištima jutros stabilnije

Stanje na požarištima jutros stabilnije

Na području općine Prozor-Rama još uvijek je aktivno nekoliko požara koji se stavljaju pod kontrolu. 

Sinoć je najkritičnije bilo na Parcanima gdje su spašene obiteljske kuće izuzetno velikim naporima vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Rama” i nekoliko volontera.  Nešto ranije uz djelatnike  HE Rama zaustavljeno je širenje prema objektima HE Rama.

“Uspjeli smo zaustaviti širenje vatre prema naselju Parcani. Isto tako zaustavljeno je širenje prema Hudutskom. Nažalost, nismo uspjeli ugasiti požare jer je nemoguće bez potpore iz zraka koju ne dobivamo iako je zahtjev upućen još 21. ožujka. Dio terena je nepristupačan, a kod Hudutskog i Tošćanice miniran. Kod Krančića jutros je sanirano požarište. Aktivan je požar kod Blaca, ali nema opasnosti za ljude i objekte. Po tko zna koji put ponavljamo i molimo ljude da ne pale jer dovode u opasnost ne samo prirodu nego i sve nas”, kazao je Duje Nevistić, predsjednik DVD-a “Rama”.

Vjerujemo da će zakonodavci, posebice oni županijski poraditi na novim zakonskim rješenjima kako bi se preventivno spriječile ovakve stvari i adekvatno sankcioniralo “piromane”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar