Staza Gospi Sinjskoj

Jučer je u Livnu u sklopu projekta "Staza Gospi Sinjskoj" koji financira Europska unija, u organizaciji općine Prozor-Rama, i suradnji s partnerima; općinama Livno i Tomislavgrad održan prvi od ukupno osam treninga namijenjenih nevladinim udrugama koje djeluju u oblastima kulture i turizma u BiH i Hrvatskoj.
 
Projekt „Staza Gospi Sinjskoj“ odobren je u sklopu programa IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina i njegova je provedba započela 09. travnja 2013. godine. Projekt će trajati ukupno 24 mjeseca, a provodit će ga partneri s hrvatske i bosansko-hercegovačke strane: Grad Sinj, Grad Solin i HGSS stanica Split te Općina Prozor-Rama, Općina Tomislavgrad i Općina Livno. Provedbi projekta pridonijet će i suradnici na projektu: Turistička zajednica Grada Sinja, Franjevački samostan Gospe Sinjske, Franjevački samostan Rama-Šćit, Turistička zajednica Hercegbosanske županije i Planinarska udruga „Kamešnica Livno“.
 
Opći cilj projekta "Staza Gospi Sinjskoj" je unaprijediti zajedničku turističku ponudu na temelju zajedničkog kulturnog identiteta pograničnog područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kako bi se poboljšala konkurentnost lokalnog turističkog gospodarstva.

U svrhu promicanja turističke ponude i osiguranja kvalitetne usluge za turiste održat će se trening programi, od čega će jedan biti namijenjen predstavnicima civilnoga društva i održavat će se u Livnu, a drugi pružateljima turističkih usluga i održavat će se u Sinju. Današnji polaznici treninga su nevladine udruge iz oblasti kulture i turizma s područja kojim prolazi Staza. Ovo je ujedno i prvi od četiri modula namijenjenih nevladinim udrugama na kojem je bilo riječ o marketingu u turizmu. Trening program je protekao u ugodnom okruženju, sudionici su razmijenili dosadašnja iskustava na ovom polju, diskutirali o tome, te pozorno saslušali teorijski dio obuke koji je pripremila tvrtka Revident d.o.o., a održao Ivan Bilać. Već danas ove sudionike čekaju novi zadaci, a sve s ciljem unaprjeđenja znanja/vještina pružatelja turističkih usluga i civilnog sektora.

 
Kao rezultat projekta, hrvatsko-bosansko-hercegovačka regija bit će atraktivnija turistička destinacija zahvaljujući višoj razini usluga, infrastrukture i dostupnih informacija. Kroz projekt "Staza Gospi Sinjskoj", koji se smatra turističkom znamenitosti s visokim potencijalom, imat ćemo infrastrukturu malih razmjera, izgrađenu i instaliranu. Ovaj rezultat će omogućiti ključni alat za privlačenje turista, potporu rastu turističkog sektora i stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja.

KSC Prozor-Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing