Stiže nestabilno vrijeme uz pljuskove i grmljavinu, blagi pad temperature

Stiže nestabilno vrijeme uz pljuskove i grmljavinu, blagi pad temperature

Bosni i Hercegovini danas promjenljiva naoblaka i nestabilno vrijeme. U drugoj polovici dana s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak se u Bosni najavljuje pretežito oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno od pretežito oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 34°C.

U srijedu se očekuje pretežito oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Djelomično vedro na jugu gdje se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar