Stiže oprema: Devet škola u HNŽ-u dobiva e-učionice

Stiže oprema: Devet škola u HNŽ-u dobiva e-učionice

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović u srijedu je potpisao ugovore sa ravnateljima devet škola za donaciju opreme za elektroničke učionice 

Devet osnovnih škola sa područja Hercegovačko-neretvanske županije dobilo je opremu za elektroničke učionice. Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Rašid Hadžović  u srijedu je potpisao ugovore sa ravnateljima devet škola za donaciju opreme za elektroničke učionice, stoji u priopćenju ministarstva.

Škole koje će dobiti novu opremu i elektronske učionice su: O. Š. Antuna Branka Šimića, O. Š. Marko Marulić Prozor, O. Š. Silvija Strahimira Kranjčevića, O. Š. Fra Didaka Buntića Čitluk, O. Š. Stolac, JU O. Š. Alija Isaković, JU Druga O. Š. Konjic, JU IV O. Š.  Mostar te JU O. Š. Suljo Čilić Jablanica.

Ministar je istaknuo kako se s ovim projektom ide redom prioriteta i iz temelja obrazovanja, što naravno predstavljaju osnovne škole. ”U pojedinim školama je počela instalacija navedenih učionica, a u petak u O.Š. Antuna Branka Šimića ćemo imati prezentaciju i otvaranje jedne takve učionice, s čime ćemo obilježiti još jedan uspješno implementiran projekt i donaciju školama.

Cilj ovoga projekta kao i drugih jeste unaprjeđenje i modernizacija nastavnog rada i procesa u skladu sa modernim tehnološkim dobom i podučavanjem 21. stoljeća. Svo nastavno osoblje koje će koristiti navedene učionice će dobiti potrebne obuke u cilju što kvalitetnijeg održavanja nastave”, kazao je ministar Hadžović. Oprema koju će dobiti devet škola je sljedeća: tablet za učionicu, ormar za punjenje i čuvanje tableta, softver za upravljanje učionicom, nastavom i kolaboracijom, wireless-n vpn router; vdsl2; web filtering go 100 wireless klijenata, 4 gigabita porta, laptop za nastavno osoblje, te upravljački program za učenike i nastavnike, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja. Prema planu javnih nabavki, oprema za elektroničke učionice vrijedi, 150.000 KM.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar