Što neki mediji pišu o ministru Josipu Grubeša

Što neki mediji pišu o ministru Josipu Grubeša

Čini se da iz Rame više ne valja ni HDZ-ov ministar. Valja samo struja koju obilato koriste i s njom upravljaju Širokobriježani i svi drugi osim Ramljaka.  Pročitajte što neki od medija pišu o ministru Grubeši. 

Pročitajte članak:

MINISTAR KOJI NOSI PRA(V)DU: Grubešoglu je živ. Dao je izjavu za N1 i tvrdi da ima mišljenje

Ne postoji politički kadar HDZBIH s više odijela, kravata i krema za kosu, i s manje političkog i retoričkog sadržaja ispod svega tog.

Svako malo iziđe s nekim P.R. interviewom. Strogo pazeći da se ne zamjeri Čaršiji. Još od vremena kad je Maki Radiću omogućio da u RH nostrificira svoj zločin i bude prvi HVO vojnik presuđen u Hrvatskoj.

O slučaju koji mu je Čaršija stavila  pred nos: pakovanje  režimske pljuvateljice, osobe s krivotvorenim životopisom, prekucavanje iste s SSS strukom u VSS struku usred državnih ureda, i pred njegovim značajno namještenim očima, očima bez sadržaja, potom guranje iste u diplomaciju, nasilje nad upravnim postupkom, u državi u kojoj je on ministar Pra(v)de, nasilje nad postupkom koji čak i od Komšića imenovani moraju proći, makar Grubešini trolovi iz ministarstva, koji u suštini upravljaju istim, tvrdili suprotno, protuzakonito protokoliranje cijele priče, nepozivanje Tužiteljstva BIH da se uključi – ni jedne jedine riječi. Kao da je gospodin ministar neke daleke države. Ne BiH.

Ništa na to  ministar svijetloplavih odijela,  šljokičastih, šokovitih, nije imao za reći. Prepao se.

Postao je šef ministarstva šutnje. Prvi drhtavac u Hrvata.  I ostao dio “hrvatskog odgovora”. Fraze kojoj se i djeca danas već smiju. Od ovolike šutnje Hadezelijena. Alijeniranih od naroda. Unesenih u samo svoje karijere. I napretke.

Čak niti rečenicu “Pratimo slučaj” ministarluk šutnje nije smio odaslati u javnost, i pomoći da se prekine nikad toliko viđena medijska cenzura. Šokovita, šljokičastva, do neba fascinantna.

Iako je Joseph Grubesh politička osoba, iako je imenovan od strane naroda i putem legitimiteta ovog naroda, koji se upravo ismijavao i ponižavao u cijeloj ovoj priči, nazivao primitivnom Žlibinom, kojem su se pakovale afere, fašizmi i zabrane, Grubeša je odlučio ostati tih i nježan. Prvi metroseksualac hrvatskog odgovora.

Odijelo Josipa Grubeše , tijekom cenzure i linča Klixa, i svih drugih državnih medija, nije našlo za potrebu dati, jednu jedinu pišljivu izjavu.

Al evo ga već danas, on je važan, on je opet namjestio značajan gard i on bi da ga prenosimo i radimo mu P.R.

 

Tribalizam nas ubija

Hrvati u BIH imaju problem s primitivinim političkim djelovanjem.   Hrvati u BIH nisu kao poltička zajednica pritusnuli Čovića i vrh HDZBIH da kadrove po ministarstvima ne imenuju po plemenskoj i regionalnoj logici. Pritisak da se prestane s tom praksom. Nego da se krene po praksi karakternosti i izvrsnosti. Da se imenuju gorljivi borci a ne šutljive karijerne kamikaze.

Da bi to Hrvati uspjeli i sami bi morali iz stadija šutljive i misaono kastrirane molitvene zajednice preći u stadij naroda koji postavlja pitanja i traži rezultate.

Ne samo radi svog dobra nego i radi dobra stranaka koje nas vode.

Što će se naše partije i karijeristi truditi ako mogu metastazirati na našem “tihom nadanju”. Nismo mi Nadala. Mi smo navodno Hrvati.

No mi tek samo molimo na misama da njima naših “predstavnicima”  “Bog podari hrabrost i snagu”. Ništa jadnije nema nego slušat fratra koji je jučer primio lovu kako po misama moli za naše političare. De razgulite više s tom javnom prodajom.

A oni, sve dok znaju da mi samo molimo, znaju da nisu dužni ništa raditi. Ne plaše se oni našeg Boga. Oni se samo pobune plaše.

Plaho zaboli hrvatski narod u BIH činjenica što je Josip iz Rame. I čiji je on rođak.

Plaho se nama šljivi što  što ramski lobi mora biti zadovoljen. Ako žele kadar u ministarstvu nek izvole dostaviti neko sposobno ime. Nek se manu odijela. I nek dokažu da je baš njihov kadar najbolji. Ne tiče nas se koliko oni nose glasove. Radi se o Vijeću ministara i pripadnost Rami apsolutno neće i ne smije biti kriterij ako se već kadrovira netko tko će se kao boriti za cijeli narod. Vidjeli smo kako se bori. Kategoričkom šutnjom.

Josip je naprosto dokazani kukavica. Političke kukavice nisu u stanju izboriti bilo kakvu pobjedu, i u najlakšim bitkama. Kamo li bitku oko Izbornog zakona. Smisao Kukavice je samo nastavak pozicioniranja. Vegetiranje.

Kukavica ima sustav logike “go with a flow”. Kukavica se ne zamjeri. Kukavica podvija rep i mijenja ideologiju ovisno o prilici. Uzmite primjer Čambera, Mlinarevićeve ili evo baš Grubeše. Sve gowithaflowisti.

Čović ništa neće dobiti s kukavičkim kadrovima, i držanjem istih na pozicijama. Osim što će uništiti stranku postavljanjem takvih paramecijuma na pozicije. Takvih da su onda i Čamberi i Mlinarevićeve nesmjenjive. I oštre neku stvar na njima.

Raspoređivanje tihih kadrova po plemenskoj, regionalnoj i tribalističkoj logici nije stvaranje tima nego ubijanje hrvatske snage. Izdaja naroda.  Izdaja. Čista izdaja. Staviti tihog na mjesto gdje treba biti glasan isto je što i ćoravog u ratu na mjesto gdje treba biti precizan.

Lider Hrvata nije biran da postavlja slab tim, nego da u ovo malo naroda pronađe najodvažnije i postavi ih na najvažnija mjesta. Uostalom je li Čović autor knjige “Menadžment ljudskih resursa” ili mi? Ako neće da sluša nas nek pročita za početak sebe.

Ako ovako nastavi  izgubit će mnogo.

Evo već gubi.

Tko će doista sutra, kad budu neki novi izbori vjerovati stranci koja nije u stanju u slučaju i više nego  jasnog kazenog djela koje je počinio Komšić, podići tužbu.

Komšić tvorac krivotvorene, krivouste  diplomacije zubotehničara, javno demonstrira kršenje ustava, Odluka Predsjedništva, prijeti rušenjem konstitutivnosti, dokidanjem ustavnih odredbi, a ti nisi u stanju spremiti mu prijavu, nit izustiti riječ, ni dati jednu jedinu političku izjavu.

Kako vjerovati da će ta generacija koja se bori svoje profesije i bježi od kamere ko muva bez glave,  izboriti bilo što?

Upravo na ovakvim, gorućim, megapopularnim temama se oblikuje politička nacija. Ne šutnjom, nego uključivanjem u iste.

Imaš narod koji budno prati jednu temu, imaš aktiviste koji su ti složili teren, a ti se bojiš istrčati, imaš po prvi put tisuće potencijalnih novih glasača i glasačica,  koji se uključuju u praćenje slučaja  a ti šutiš. I ti se zoveš poltiičar? I ti si kao nama netko tko nam je važan? De razguli.

Ako netko misli da je smisao izlaska Hrvata na izbore, gradnja ispraznih HDZ karijera i novih kravata na nekim novim Grubešama prevario se.

Neće vam nitko više nigdje izić.

Pa vi šutite i dalje.  I ti Večernjak i ti isto šuti. Kalkuliraj. Prati saraj cenzuru i foliraj se da si naš.

I bavite se P.R.-om. Bez sadržaja.

Daleko ćete.

 

I da, Josipe podnesi ostavku. Vakat je došo. To ti misli tvoj narod, a u partiji ti nemaju srca reći.

Nisi dostojan funkcije na koju si se popeo. Nisi ni bio. I ne otežavaj nam.

Makni se. Smetaš. I štetiš nam.

Poskok info

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar