Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama će nastaviti djelovati u pravcu što bolje prevencije kako bi sačuvao zdravlje i život stanovnika svoje općine, ali i šire

Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama će nastaviti djelovati u pravcu što bolje prevencije kako bi sačuvao zdravlje i život stanovnika svoje općine, ali i šire

Nakon istupa nekih političkih stranaka na poduzimanje zakonski utemeljenih aktivnosti Stožera civilne zaštite Prozor-Rama oglasio se i ovaj Stožer.

Stožer civilne zaštite Prozor-Rama ističe da je istup političke stranke  kao “tobožnje” brige za građane bez prave spoznaje činjenica. Osoba kojoj je izrečena ova mjera zaposlenica je Suda u Konjicu i radi sa suprugom jednog od sudionika “Igmanske proslave” te se nalazi u izolaciji.

Općina Prozor-Rama je zasigurno postala jedinstvena u obrani od koronavirusa, ukazuje na propuste Županije i Federacije. Stožer Civilne zaštite općine Prozor-Rama najavljuje i kaznene prijave za širenje lažnih vijesti, netrpeljivosti i mržnje.

Propćenje donosimo u cijelosti:

Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama na svojoj telefonskoj sjednici dana 28.3.2020. razmatrao je činjenice vezane uz medijske i stranačke manipulacije određenim postupcima vezanima za izdavanje zaštitnih mjera samoizolacije, te donio

Zaključak

Podržava se u cijelosti rad Zvonke Faletara, koji kao sanitarno – komunalni  inspektor  i inspektor zaštite okoliša i kao  član Općinskog Stožera civilne zaštite donosi zaštitne mjere samoizolacije i druge mjere kojima pokušavamo prevenirati pojavu koronavirusa na području općine Prozor – Rama. Inspektor se pri izricanju mjera koristi utvrđenim formama rješenja, u kojima je najvažniji dio tekst kojim se osobi koja je bila u mogućem kontaktu sa oboljelima zabranjuje kretanje van prostora boravka u trajanju od 14 dana. Inspektor je, uvažavajući spoznaje koje je nakon razgovora dobio i od osobe na koju se odnosi rješenje o zabrani kretanja van prostora boravka, izrekao zaštitnu mjeru toj osobi, i to isto onako kako je prethodno učinio za još 14 osoba iz ove općine za koje je postojala sumnja da su bili u kontaktu sa oboljelim osobama. Svih 15 osoba, uključujući i osobu o kojoj je riječ u aktualnim priopćenjima, sa potpunim  razumijevanjem su prihvatili izrečene mjere, iako im je ostavljena i mogućnost žalbe na rješenje.

Odbacuje se primjedba o stigmatiziranju Konjica ili bilo koje druge sredine, pogotovo što općina Prozor – Rama sa općinom Konjic ostvaruje projekte suradnje na području turizma, okoliša, i drugim poljima više nego sa bilo kojom drugom općinom u BiH, te Konjičanima želimo svako dobro u borbi sa bolesti koronavirusa.

Očigledno je da se radi o pokušajima prikupljanja jeftinih  političkih bodova. Mnoge političke stranke svoj nerad danas pokušavaju zataškati navodnom brigom o građanima, a nisu uspjeli nabaviti ni jedne maske, rukavice, odijela ili dezinfekcijskog sredstva za brojne općine, uključujući Prozor – Ramu, vjerojatno i Konjic, ostavljajući ih da se sami borbe sa svim izazovima nove bolesti. Uz to, vidljivo je da tekst jedne političke stranke koju prenose brojni portali izaziva mržnju i netrpeljivost, što se jasno može vidjeti u komentarima ispod tendeciozno skrojenog teksta priopćenja, zbog čega Općina Prozor – Rama treba sagledati mogućnost podnošenja kaznene prijave protiv odgovornih osoba.  

Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama će nastaviti djelovati u pravcu što bolje prevencije kako bi sačuvao zdravlje i život stanovnika svoje općine, ali i šire.

Prozor, 28.3.2020.                                                       Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama

                                                                                         Predsjednik, dr. Jozo Ivančević

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar