Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama: Informacije sa sastanka održanog u srijedu 18. ožujka 2020.

Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama: Informacije sa sastanka održanog u srijedu 18. ožujka 2020.

Stožer  Civilne zaštite općine Prozor – Rama održao sastanak 18. Ožujka 2020. Godine gdje se analiziralo stanje na području općine Prozor-Rama vezano za koronavirus.  Na ovom sastanku je konstatirano da je stanje na području općine Prozor – Rama  zadovoljavajuće. Nema poznatih slučajeva zaraze korona virusom. Mjere samoizolacije provode se uglavnom uz razumijevanje i dobru suradnju svih kojima je ta mjera određena. Manji broj osoba krše zapovijedi nadležnih federalnih, županijskih i općinskih tijela te se prema njima poduzimaju odgovarajuće sankcije. Siromašnima i onima koji su u posebnim potrebama pristupa se na ljudski način te im se pomaže sukladno potrebama.

Sustav međusobnog  izvješćivanja putem Operativnog centra Civilne zaštite dobro funkcionira

Na ovom sastanku usvojeni su i zaključci:

Traži se  strogo postupanja stanovništva sukladno uputama i zapovijedima federalnih, županijskih i općinskih kriznih stožera zaduženih za rješavanje situacije oko korona virusa. Sve službe trebaju nastaviti dobro obavljati svoje zadaće, posebno Dom zdravlja, Sanitarni inspektor i Policijska stanica. Osobe na koje se odnose mjere zdravstvene zaštite trebaju biti odgovorni i poštivati izrečene mjere. Osobe koje dolaze iz ugroženih zemalja i područja obvezni su se javiti u Dom zdravlja, i to telefonski na brojeve 036/771-880 ili Hitnu službu na besplatni broj 124.

Ovome dodajmo da će uslijediti pranje grada te se mole vlasnici automobila da budu spremni uklonuti vozila s parkirnih mjesta kako bi se što bolje obavio posao.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar