Svi smo zajedno u ovome i samo se zajedno možemo i izvući!

Svi smo zajedno u ovome i samo se zajedno možemo i izvući!

Čitam ovih dana da traje akcija policije u našem gradu jer je dosta osoba došlo sa strane što bi mi rekli: Njemačka, Austrija, Švedska, Italija… i nisu u samoizolaciji.

Zamisli koji frajeri, mora ih policija, doktori i ostale službe zvati i tjerati da budu u izolaciji i da se pregledaju. Valjda je to jedini način za te ljude da budu glavni u gradu, trebaš biti u samoizolaciji ali nisi…jer si frajer i jer ti je gu**ca željna stote kave koju piješ u gradu, među ljudima koje (ne)voliš i (ne)poštuješ. Jer si ti došao sa strane pa svi moraju vidjeti tvoje novo auto i majicu koju si kupio. Jer kava kod kuće nije kava.

Pa ćeš malo do zubara, frizera, automehaničara. Sve ćeš ih uljudno pozdravit i ljudski se upitati. I onda ćeš doći kući, pitati mater što ima ručku, mater naravno napravila tvoje omiljeno jelo. Tu ćeš se sa svima izljubiti se i izgrliti.

Za koji dan ćeš početi kašljati, gušiti se vlastitim dahom i gledati mater kako ima iste probleme. Tek ćeš se onda javiti doktoru, doći će po tebe hitno i zajedno s materom ideš u bolnicu. Ali, gle, samo je jedno mjesto u bolnici. Pa će tvoja mater, tvoj ćaća ili netko koga voliš, otpasti. Jer će liječiti tebe, jer si ti mlađi.

Onda će se život tebi smijati isto kako si se ti smijao ljudima koji su čim su prešli granicu otišli u samoizolaciju.

Sramota neka vas bude. I naroda i Boga. Ljudi umiru u vlastitom domu, jer nema mjesta po bolnicama. Umiru u teškim mukama, guše u vlastitoj slini. Nema ih tko pokopati, nema se tko od njih na dostojan način oprostiti.

Opametite se prije nego bude kasno. Smanjite socijalne kontakte. Perite ruke. Valjda imate nekoga koga volite i za koga bi sve u životu dali, upozorite i njih. Pomozite starijima s nabavkom namirnica, ne kupujte zalihe za godinu nego mislite i na druge. Pomozite onima koji nemaju čime kupiti zalihe. Kad to obavite, sjedite kući i čuvajte se.

Svi smo zajedno u ovome i samo se zajedno možemo i izvući.

Izolacija nije prestanak života nego trenutno jedini način da se život kakav si nekad živio što prije nastavi. Cijenite svoje zdravlje i zdravlje drugih ljudi.

Operi ruke i sklopi ih na molitvu. I moli Boga da nam pomogne, jer mi jedni drugima samo znamo odmagati. Čuvajte se i pijte kavu kod kuće. Ponašajte se odgovorno i ne paničarite. Djeca koju imate uče od vas kako se ponaša u takvim situacijama. Naučite ih što znači biti odgovoran roditelj, stric, brat, sestra.

Hvala svim prosvjetnim djelatnicima koji se trude preko malih ekrana držati nastavu i učiti svoje učenike! Nije to nimalo lagan posao.
Hvala svim zdravstvenim djelatnicima i svim službama koje neumorno rade da bi sve ovo što prije prošlo. Oni su najveći frajeri u ovom svemu!

Ivona Kapćević, studentica

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing