STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PROZOR-RAMA: VAŽNA OBAVIJEST ZA KORISNIKE MIROVINA, INVALIDNINA I DRUGIH PRIMANJA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE PROZOR-RAMA: VAŽNA OBAVIJEST ZA KORISNIKE MIROVINA, INVALIDNINA I DRUGIH PRIMANJA

VAŽNA OBAVIJEST ZA KORISNIKE MIROVINA, INVALIDNINA I DRUGIH PRIMANJA

Napominje se osobama preko 65 godina da se pridržavaju Zabrane kretanja Federalnog stožera civilne zaštite od 20.03.2020. godine, iako će im u narednom periodu stizati mirovine, invalidnine i druga primanja na račune.

Imate 65 i više godine, a primate mirovinu, invalidninu ili neka druga primanja na račun u banci?  Postoje sljedeće mogućnosti da dođete do svog novca:

  • Ako imate tvrdu karticu i PIN, zamolite nekog mlađeg člana obitelji ili neku drugu osobu od povjerenja da Vam donese određeni iznos sa bankomata. Neka Vam donese i potvrdu o podizanju novca sa bankomata, na taj način možete provjeriti koliko je novaca podignuto i koliko je stanje na Vašem računu.

Ako u Vašem okruženju ne postoji osoba koju bi mogli zamoliti za tu uslugu, obratite se Centu za socijalni rad na broj telefona: 036 / 771 108.

  • Ako nemate tvrdu karticu, a dali ste nekom punomoć da raspolaže Vašim računom, zamolite tu osobu da Vam na šalteru podigne određeni iznos. Ako je osoba koju ste opunomoćili također starija od 65 godina, obratite se Centru za socijalni rad Prozor-Rama na broj: 036 / 771 108.
  • Ako nemate tvrdu karticu i niste nikom dali punomoć obratite se Centru za socijalni rad Prozor-Rama na broj: 036 / 771 108. Doći će mobilni tim na Vašu kućnu adresu i pružit Vam mogućnost da napravite punomoć s kojom bi član Vaše obitelji ili osoba od povjerenja mogla podići novac s Vašeg računa. To će biti posebna punomoć koja će vrijediti samo dok traje stanje elementarne nepogode.

Za sva pitanja možete nam se telefonskim putem obratiti na broj 036 / 771 108. u vremenu od 7:00 do 13:00 sati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar