Strašan požar kod Podgore: Ceste blokirane, nema struje…

Strašan požar kod Podgore: Ceste blokirane, nema struje…

Šumski požar izbio je u prvim satima nedjelje između Gornjih Tučepa i Podgore zbog čega je od jutra zatvoren promet na cestama koje vode u ta mjesta makarskog primorja, a na terenu vatru gase tri kanadera, te oko 200 vatrogasaca iz Splitsko-dalmatinske županije i DIP Šibenik, doznaje se jutros od vatrogasaca.

Prema prvim procjenama, izgorjele su masline, borova šuma i nisko raslinje na površini od oko 250 hektara, požar se i dalje širi prema Parku prirode Biokovo, a vatrogasci su uspjeli obuzdati požar prema Podgori i Tučepima tako da više nema opasnosti za kuće Podgorana i gosti hotela “Sirena” mogli su se vratiti u hotel.

Požar je izbio noćas iza dva sata u Gornjoj Podgori i brzo se primakao prvim podgorskim kućama i hotelu Sirena koji su velikim naporima vatrogasaca obranjeni, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina. Dodao je da su se gosti hotela Sirena vratili u hotel, a nema više panike ni kod Podgorana čije su kuće bile ugrožene vatrom.

Vatrogasci ulažu napore kako bi obuzdali širenje požara na teško pristupačnom terenu, gustom borovom šumom kroz Park Prirode Biokovo, dodao je Glavina.

Veliki požar gasi više od 250 vatrogasaca s više od stotinjak vozila, a osim vatrogasaca iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja te Javne vatrogasne postrojbe s područja Splitsko-dalmatinske županije, u pomoć su pozvani i vatrogasci s područja Dubrovnika, Šibenika i Zadra.

Tri kanadera koja su pritekla u pomoć gasiteljima, zbog jakog vjetra na moru u Bračkom kanalu, morala su se nakon kratke intervencije, vratiti u bazu.

Državna cesta D8 – Jadranska magistrala od 10 sati otvorena je za promet, dok su državna cesta D512 Makarska – Vrgorac, kao i Biokovska prometnica i dalje zatvorene za promet.

Ujedno, zbog opasnosti isključen je dalekovod te nisko naponska mreža, pa su Podgora i mjesta do Živogošća od jutros bez električne energije.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar