Većina izgorjela u autima: U požaru u Portugalu 57 mrtvih

Većina izgorjela u autima: U požaru u Portugalu 57 mrtvih

U šumskom požaru koji se iznenada proširio poginulo je 57 ljudi, a na desetke njih je ozlijeđeno u okrugu Leiriji, u središtu Portugala, priopćila je vlada u noći na nedjelju.

– Potvrđeno nam je da je 57 ljudi izgubilo život, svi su civili. Tri su umrle zbog udisanja dima, a većina je izgorjela u svojim automobilima kad su se našli u vatrenom obruču na cesti između Figueiro dos Vinhosa i Castanheire de Pere – rekao je novinarima državni tajnik za unutarnje poslove Jorge Gomes.

Gomes je usto izvijestio o ozlijeđenim civilima, među kojima je desetero u teškom stanju i o šestorici ozlijeđenih vatrogasaca. Dvije osobe se vode kao nestale. Požar je buknuo u subotu poslijepodne u općini Pedrogao Grande, u okrugu Leiriji, u kojemu je i poznato svetište Fatima.

Riječ je o najgorem šumskom požaru zadnjih desetljeća. Gotovo 500 vatrogasaca i 160 vatrogasnih vozila borilo se cijelu noć sa subote na nedjelju s vatrenom stihijom. Po riječima državnog tajnika, vatra se širila “velikom silinom” i “na neobjašnjiv način”, na četirima frontama.

Požar je zahvatio nekoliko sela. Razmjeri štete još nisu poznati. U Portugalu su u subotu zabilježene temperature iznad 40 Celzijevih stupnjeva u mnogim dijelovima zemlje.

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar