Sud BiH presudio da Tvrtko Milović ne ispunjava uvjete za urednika na BHTV-u?

Sud BiH presudio da Tvrtko Milović ne ispunjava uvjete za urednika na BHTV-u?

Sud BiH utvrdio je da Milović nije ispunjavao niti jedan od uvjeta natječaja, a to je „besprijekorno poznavanje novinarskog kodeksa, uređivačkih načela, svjetskih standarda novinarstva“.

Sud Bosne i Hercegovine osporio je izbor Tvrtka Milovića na poziciju urednika dokumentarno-suvremenog programa BHT 1. Kako piše Avaz, Sud BiH utvrdio je da Milović nije ispunjavao niti jedan od uvjeta natječaja, a to je ‘besprijekorno poznavanje novinarskog kodeksa, uređivačkih načela, svjetskih standarda novinarstva’.

Konstatirano je, također, da je BHT 1 prekršila i Statut i Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta. Podsjećamo, Milović je na poziciju urednika dokumentarno-suvremenog programa imenovan u ožujku prošle godine. Žalbom je na kraju rezimirano da bitne činjenice za odlučivanje u ovoj pravnoj stavri koje su istaknute u službi su: “Da uvjet natječaja koji tužitelj nije ispunjavao nije ni smio biti u javnom oglasu, da upravi odbor nije ima ingerencije da razmatra ispunjavanje kvalifikacija od strane kandidata koje je komisija ocijenila “uspješni kandidati” i da izabrani kandidat nije ispunjavao jedan od kriterija propisan javnim oglasom.

“Predlaže da Apelacijski odjel Suda BiH uvaži žalbu i prvostupanjsku presudu preinači na način da usvoji sudbeni zahtjev u cijelosti”, navedeno je u žalbi.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar