Sud presudio u korist Đokovića, odbijen zahtjev za ukidanje vize

Sud presudio u korist Đokovića, odbijen zahtjev za ukidanje vize

Sud u Melbournu poništio je odluku Federalne vlade Australije o deportaciji Novaka Đokovića.

Đokovićevi predstavnici iznijeli su žalbu na odluku Vlade, argumentirano je obranili i potvrdili da je Novak imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, zbog čega je sudac Anthony Kelly presudio u njegovu korist.

Borba svjetskog “broja 1” sa australijskim vlastima još nije gotova, ali je napravljen veliki korak ka nastupu na predstojećem Australian Open-u.

Kako prenose mediji, najbolji teniser svijeta je dobio medicinsko izuzeće jer je prebolio korona virus u prosincu, ali po dolasku u Melbourne viza mu je poništena.

Nakon pet dana održano je suđenje na kojem su Đokovićevi odvjetnici imali jače argumente od kolega koji su zastupali australijske vlasti, te je sudac Anthony Kelly presudio u korist najboljeg tenisera svijeta. Đoković se pridružio odvjetnicima na suđenju.

Nešto malo nakon 7 sati jutros donesena je velika odluka za srpskog tenisača

Sud je istaknuo da je odluka Vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju “nerazumna”.

Naređeno je da Vlada Australije plati sve troškove i da Đokoviću bude ukinuta odluka o ukidanju vize.

Nakon ponovnog pregleda predmeta odlučeno je da mu se plate troškovi i da mu se vrati putovnica i svi osobni dokumenti. Dat je rok od 30 minuta da Novaka puste iz pritvora u migrantskom hotelu.

Odluku suda potvrdio je i Novakov advokat Nick Wood.

Odvjetnici federalne Vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju Australije zadržava pravo iskoristiti svoje osobne ovlasti da ponovo ukine vizu Ðokoviću na potpuno novim osnovama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar