Pretežno oblačno vrijeme, moguć snijeg na sjeveru Hercegovine, temperatura do 9 stupnjeva

Pretežno oblačno vrijeme, moguć snijeg na sjeveru Hercegovine, temperatura do 9 stupnjeva

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni će uglavnom padati slab snijeg. Nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne. Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene sjevernog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 4 do 9 stupnjeva.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -11 stupnjeva, Drvar -5, Sokolac -4, Bugojno, Gradačac, Jajce, Srebrenica i Tuzla -2, Bihać, Bijeljina i Sarajevo -1, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Zenica 0, Livno 1, Trebinje 5, Mostar i Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 930 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Utorak 11.01.2022.

Oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 6 do 11 stupnjeva.

Srijeda 12.01.2022.

U Hercegovini sunčano. U Bosni postepeno razvedravanje prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 6 do 9 stupnjeva.

Četvrtak 13.01.2022.

U Bosni i Hercegovini naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati slab snijeg i susnježicu. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 9 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing