ŠUME U RAMI I DALJE TRAŽENA ROBA: Stigle nove najave nezakonite sječe još jednog poduzeća sa sjedištem u Mostaru

ŠUME U RAMI I DALJE TRAŽENA ROBA: Stigle nove najave nezakonite sječe još jednog poduzeća sa sjedištem u Mostaru

Na adresu Općine Prozor – Rama stigao je dopis poduzeća „ŠUMARSTVO SREDNJE NERETVANSKO“ d.o.o. Mostar., s traženjem da im se odobri plan sječe šume za 2022. godinu.

Područje koje njih zanima jesu sječivi etati u Donjoj Rami i Gorači. Zanimljivo, i njima je plan prethodno odobrio njihov Nadzorni odbor, slično kao i u postupanjima poduzeća „Šume Hercegovačko Neretvanske“ tijekom 2021. godine, kada su u tuđem posjedu bez dopuštenja nadležnih organa isjekli ogromne količine tehničkog drveta na području Vrana.  Ponavlja se već uhodani šablon.

Općina je odbila dati bilo kakvu suglasnost te je o svemu upoznala sve nadležne institucije, od Pravobraniteljstva BiH do Tužiteljstva HNŽ

„Naša prijava planirane nezakonite sječe otišla je na 15 adresa nadležnih institucija, na isti način kako smo prošle godine u više navrata obavještavali, apelirali, tražili postupanja vezana za nezakonitu sječu koju je provodilo drugo šumsko gospodarsko poduzeće. Mi nemamo povratnih informacija je li zaustavljena sječa u Vranu, a već nam se najavljuje sječa od strane drugog poduzeća na drugom dijelu općine. A tko kaže da se neće javiti i treća i četvrta firma, jer je mnogima osobno bogaćenje važnije od općeg interesa društva. Nerad najvažnijih institucija ove države prouzrokuje ogromne štete  čije će posljedice osjećati generacije iza nas. Mi ćemo nastaviti pisati, zvati, prijavljivati, nadajući se da će nadležni napokon poduzeti odgovarajuće mjere“, rekao nam je dr. Jozo Ivančević, načelnik Općine Prozor – Rama.

Dok se „upravitelji državom“ svađaju,  plaše nas ratovima, blokadama, izbornim zakonima, stvarni je život prepušten stihiji i onima koji su u stanju bez imalo osjećaja odgovornosti  krasti tuđu šumu naočigled svih te se na taj način bogatiti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar