KONAČNA ODLUKA: Đokoviću ponovno poništena viza, nema ga na popisu za treninge

KONAČNA ODLUKA: Đokoviću ponovno poništena viza, nema ga na popisu za treninge

Najbolji srpski i svjetski tenisač Novak Đoković opet je ostao bez vize za ulazak u Australiju. Ministar imigracija Alex Hawke ukinuo mu je vizu te bi Đoković, ako mu žalba na ovu odluku bude odbijena, trebao uskoro otputovati iz zemlje

To je težak udarac za njega s obzirom na to da neće moći braniti naslov na svojem najdražem Grand Slamu

Ministar za imigracije Alex Hawke odbio je vizu Đokoviću, a u priopćenju je poručio da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu. Odluka Hawkea čekala se nekoliko dana, a Đokovićevo ime u međuvremenu se našlo u ždrijebu Australian Opena gdje je bio prvi nositelj turnira.

“Podsjećamo, po slijetanju u Australiju zadržale su ga federalne vlasti. Uslijedilo je saslušanje, na kojem mu je sudac Anthony Kelly odobrio vizu. Ipak, Australija je imala još jednu polugu odlučivanja, a ministar imigracije ju je odlučio iskoristiti”, javlja Index.

Sumnje u istinitost Đokovićevih navoda

Uslijedile su dodatne istrage australskih vlasti zbog nekih nelogičnosti u potvrdama koje je Đoković priložio uz vizu. Njemački Spiegel tako je otkrio da se datumi na priloženim potvrdama ne poklapaju, što je povećalo sumnju u njihovu istinitost. I sam Đokovićev tim je griješio pa je tako u vizi označio da srpski tenisač nije putovao 14 dana prije slijetanja u Australiju, što nije točno.

Đoković je priznao da je snimao intervju s francuskim L’Equipom iako je znao da je zaražen. Opovrgnuo je da se išao fotografirati i družiti s djecom znajući da je pozitivan, iako je po datumu jasno da je dan ranije mogao znati rezultate testa.

Time je Đoković ostao bez šanse za osvajanjem 21. Grand Slama u karijeri, čime se mogao odvojiti na prvom mjestu vječne liste od najvećih rivala Rafaela Nadala i Rogera Federera. Australian Open osvajao je devet puta. Bio je pobjednik tog turnira u svakoj od posljednje tri godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar