SUPERLIGA: Nogometni Brexit potaknuo na novi model natjecanja

SUPERLIGA: Nogometni Brexit potaknuo na novi model natjecanja

U utorak navečer su engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea priopćili kako se povlače iz Superlige, projekta objavljenog javno u nedjelju. Dvanaest bogatih europskih klubova najavilo je osnivanje vlastite lige od 20 klubova “koja bi počela što je ranije moguće”.

Šest preostalih klubova nogometne Superlige poručilo je tijekom noći kako će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih momčadi bez obzira na istupanje šest engleskih klubova.

Prisilno napuštanje uz pritisak

“Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije, što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu”, navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera, prenosi Index.

“S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bismo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti cijeloj nogometnoj zajednici”, dodali su u priopćenju.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar