Susretom Uzdoljana večeras počinje manifestacija Ivandanski svitnjaci 2024

Susretom Uzdoljana večeras počinje manifestacija Ivandanski svitnjaci 2024

Ovogodišnje izdanje manifestacije Ivandanski svitnjaci počinje večeras, 21. lipnja 2024. godine, 2. susretom Uzdoljana, a publiku će od 20 sati na igralištu zabavljati Tamburaški sastav “Dukati”. 

Manifestacija Ivandanski svitnjaci za cilj ima susret i druženje upravo u uzdolskom kraju, a ovogodišnje izdanje trajat će četiri dana.

 

Drugog dana Ivandanskih svitnjaka goste u organizaciji Malonogometnog kluba “Uzdol” očekuje memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol” kojim se želi očuvati sjećanje na tragično stradale Uzdoljane tijekom rata u BiH.

Osim nogometaša, ovaj dan će moć uživati i publika u natjecanju u izvođenju penala i glazbi uživo. Penale će izvoditi oni nešto stariji, ali ove godine i djeca u svojoj zasebnoj kategoriji.

Organizatori su također za publiku pripremili i bogatu tombolu, a glavna nagrada je ljetovanje na Pagu/Novalja u periodu od 24. kolovoza do 4. rujna 2024. godine. Dobitnike nagrade očekuje boravak u luksuznim apartmanima s bazenom.

Trećeg dana Ivandanskih svitnjaka svečano će biti obilježen Dan udruge “3. bojna” brigade “Rama” Hrvatskog vijeća obrane. Nakon večernje mise u 18 sati uslijedit će paljenje svijeća u Memorijalnom centru, a potom mimohod do spomen obilježja u Uzdolu i polaganje vijenaca.

Posljednjeg dana manifestacije uzdolski kraj očekuje proslava patrona župe, svetog Ivana Krstitelja. Svečano misno slavlje u 11 sati predslavit će mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar