Sve za stranačku fotelju: Za nekoliko minuta od Hrvata postao Srbin

Sve za stranačku fotelju: Za nekoliko minuta od Hrvata postao Srbin

Draško Jeličić za samo nekoliko minuta, od Hrvata po nacionalnosti kako se prije izjašnjavao, postao je Srbin i to za potrebe kandidature za ministra iz reda srpskog naroda u Kantonu Sarajevo. Jelinić se ranije se izjašnjavao kao Hrvat.

Nakon polusatne pauze Skupštine KS utvrđeno je da je kandidat za ministra iz reda srpskog naroda Draško Jeličić, rekao je mandatar nove Vlade KS Mario Nenadić. Draško Jeličić je kandidat za novog ministra privrede.

Pauza je zatražena nakon što je prvobitno u ekspozeu mandatara Marija Nenadića navedeno da su dva kandidata za ministre ‘Hrvati’, dva iz reda ‘Ostalih’ i ostalo su Bošnjaci – bez ‘Srba’, javlja Klix.ba.

Naknadno je rečeno kako ipak ima jedan iz reda srpskog naroda, ali se u ekspozeu nije vidjelo tko je niti su na sjednici kazali njegovo ime.

Prema riječima zastupnika Igora Stojanovića, ovaj ministar je promijenio nacionalnost za 15 minuta. Ranije se izjašnjavao kao Hrvat.

Pozvao je Smiljanu Viteškić da pokrene pitanje vitalnog nacionalnog interesa u ime Kluba Srba i zatraži hitnu sjednicu kako bi se utvrdilo kako je do ovoga došlo.

Viteškić je izrazila žaljenje zbog pogreške i rekla da nema potrebe za tim. Stojanović je poručio da, bez obzira na ovu promjenu, neće biti multietnička vlada, javlja Klix.

 

/Republikainfo.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar