Svećenici iz BiH drugi na Euru u malom nogometu

Svećenici iz BiH drugi na Euru u malom nogometu

Pobjedom u finalu nad reprezentacijom BiH svećenici iz Portugala osvojili su titulu prvaka u malom nogometu na 11. Europskom prvenstvu koje se ovoga tjedna igralo u Vukovaru. Rezultat u finalu bio je 3:0 za momčad Portugala (Nelson, Ruben, Pistorio 11m) koji su tako po treću godinu za redom postali prvaci Europe.

Momčadi iz BiH nije pomogla niti glasna podrška s tribina kao niti činjenica da su do finalne utakmice pokazali najviše. Dovoljno je reći da su do te utakmice imali impresivnu gol razliku 30:1. Zanimljivost BiH reprezentacije što su u njenim redovima igrala tri rođena brata Tomasa i to Nikica, Ivica i Josip.

Finalna utakmica započela je početnim udarcem kojega je izveo Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

Treće mjesto osvojili su svećenici iz Hrvatske koji su u zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici pobijedili momčad Slovačke rezultatom 2:1. Domaći svećenici imali su veliku podršku s tribina, a navijanju se pridružio i nadbiskup Hranić.

U pauzi između polufinalnih utakmica i utakmica za treće i prvo mjesto održane su dvije revijalne utakmice. U prvoj su se sastali veterani svećenika s reprezentacijom Bjelorusije dok su u drugoj snage odmjerili selekcija Vukovarsko-srijemske županije i Humanih zvijezda za koje je nastupio i bivši vatreni Goran Vlaović.

Prvenstvo u Vukovaru završeno je mimohodom sudionika i dodjelom nagrada svakoj od reprezentacija. Iz svake od reprezentacija proglašen je njen najbolji igrač.

Sljedeće prvenstvo svećenika u malom nogometu igra se slijedeće godine u Italiji.

vecernji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing