“Sveknjiževna večer” održana u Mostaru

“Sveknjiževna večer” održana u Mostaru

U okviru 23. Humskih dana poezije u petak je u Mostaru održana Sveknjiževna večer u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB) u kojoj su sudjelovali članovi DHK HB, gosti i pjesnici koji su čitali svoju poeziju.

“U prvom dijelu večeri spominjemo se naših članova koji su preminuli u posljednjih godinu dana, Josipa Palade, Tvrtka Gavrana, Silvestra Ištuka, Luke Tomića i Zdravka Ostojića. Također, odajemo počast preminulom Jozi Mašiću kojemu je peta obljetnica od smrti te Stojanu Vrljiću, Rajku Glibi i Peri Šimunoviću kojima je deseta obljetnica od smrti”, kazao je Ivan Baković, predsjednik DHK HB, dodavši kako je u drugom dijelu večeri upriličeno čitanje poezije gostima i slušateljstvu.

RAJKO GLIBO: Deseta godišnjica smrti ramskog književnika bit će obilježena na “Sveknjiževnoj večeri” u Mostaru

Baković je podsjetio na to da su Humski dani poezije započeli još prošli tjedan u Orašju, četvrtim Susretima pjesnika u Posavini.

“U okviru Humskih dana poezije, idući četvrtak održat ćemo 16. Ikavski skup koji će se sastojati od tri dijela, odnosno filoloških pogleda, književnih prinosa i etnoloških prinosa. Skup organiziramo u suradnji sa Studijem hrvatskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru”, naveo je Baković.

U središtu pozornosti ovoga skupa je ikavica kao jedan od idioma hrvatskoga jezika, a na njemu će sudjelovati jezikoslovci i književnici koji pišu na ikavici.

Iako su se danas prisjetili svih preminulih članova, Baković je na koncu napomenuo kako DHK HB daje prostor mladima koji im se sve češće pridružuju, istaknuvši kako će mladi jednoga dana biti nositelji svih aktivnosti.

Izvor: FENA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing