• “Svjetlost u boli” liječnice Darje Rozić Pavlović promovirana u Kosači
  • “Svjetlost u boli” liječnice Darje Rozić Pavlović promovirana u Kosači
  • “Svjetlost u boli” liječnice Darje Rozić Pavlović promovirana u Kosači
  • “Svjetlost u boli” liječnice Darje Rozić Pavlović promovirana u Kosači

“Svjetlost u boli” liječnice Darje Rozić Pavlović promovirana u Kosači

U Kosači je promovirana knjiga mostarske liječnice Darje Pavlović Rozić ‘Svjetlost u boli’ u kojoj ta ugledna liječnica prikazuje svoje osobne odnose s pacijentima.
Njezina knjiga, osim što utopljava srce i educira čitatelja, može poslužiti i kao izvrsna samopomoć
Osim što se dokazala kroz svoj profesionalni rad, dr. Darja Pavlović Rozić, prvenstveno je u odnosu s pacijentima imala čovječnost i empatiju prema njihovim bolima te ih je kroz potpunu posvećenost držala za ruku i hrabrila, što im je nekad trebalo više nego sami medikamenti.
Ovom knjigom autorica ponovno prostire dušu kako bi riječju zagrlila i osnažila svakog koji boluje od bilo čega, pa bila to i sama radoznalost. ”Jedno je sigurno, a to je da će ovu knjigu zavoljeti čitatelji jer u svojoj toploj iskrenoj riječi beskrajno prostire ljubav prema čovjeku punu razumijevanja”, istaknuto je na promociji.
”U prostranstvima nedokučivim između života i smrti smjestila se poetično-dokumentaristička proza tek stasale u pisanju autorice, liječnice, dr. Darje Pavlović Rozić. Proza upućena čovjeku. Prema životu. Poezija i proza života sastale su se u središtu osobnih i profesionalnih sjećanja da bi nam posvjedočile da je ‘živjeti radost’, usprkos kušnjama, usprkos bolestima, usprkos patnji”, ističe se u recenziji prof. Orijane Torbašinović.
”Velika, dakle, galerija likova šeta ovom knjigom, motri i bdije, razgovara i šuti, boluje i raduje se, a opisani su tako plastično, tako uvjerljivo, da na kraju svake od priča u kojoj se pojedinačno pojavljuju, poželiš upoznati ih i osobno, promotriti njihov izgled, čuti zvuk njihovih glasova, oćutjeti njihova razmišljanja”, dodaje prof. Torbašinović.
Urednica knjige Anita Martinac kazala je kako je knjiga ‘Svjetlost u boli’ Darje Pavlović Rozić napravila iskorak jer osim što utopljava srce, zasigurno educira čitatelja ali je i izvrsna samopomoć. Knjiga Svjetlost u boli promovirana u Mostaru.
”Susret liječnice i pacijenta, odnosno čitatelj u obostranoj ulozi, otkriva empatiju, humanost i srčanost. Za mnoge bolesti našeg društva još uvijek je najbolja terapija čitanje. Darja je prepoznala tu dijagnozu i svojom je riječju dokazala da se umjetnici rađaju u svim profesijama”, ističe Martinac.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing