Svjetsko prvenstvo u rukometu 2025. igrat će se u Hrvatskoj

Svjetsko prvenstvo u rukometu 2025. igrat će se u Hrvatskoj

Prvi dio igrat će se u Zagrebu, Varaždinu, Splitu, Poreču i – Dubrovniku, a finalni vikend bit će u Oslu. Osim Norveške, sudomaćin je i Danska, a SP 2027. bit će u Njemačkoj i Mađarskoj

Hrvatska, Danska i Norveška zajednički će organizirati Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. godine, odlučio je IHF u petak u Kairu.

Četiri od osam skupina prvog kruga, dvije od četiri skupine drugog kruga, President kup, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u Lijepoj Našoj.

Hrvatska će tako peti put ugostiti veliko rukometno natjecanje, ali prvi put ne samostalno. Godine 2000. igrao se Euro za rukometaše, 2003. Svjetsko prvenstvo za rukometašice, 2009. Mundijal za rukometaše, a 2018. muški Euro.

Bilo je jasno da će Hrvatska biti sudomaćin SP-a ili 2025. ili 2027., u koji je išla s Dancima i Norvežanima, jer su nam protivnici za 2025. bili Mađarska i Švicarska, a za 2027. Mađarska i Njemačka, koji su i dobili organizaciju tog prvenstva.

Utakmice će se igrati u Zagrebu, Splitu, Poreču, Varaždinu, u dvoranama koje su već ugostile SP 2009., ali i u Dubrovniku izgradi li se nova dvorana od 5000 mjesta na vrijeme. Danski domaćini bit će Kopenhagen i Herning, a norveški Trondheim, Stavanger, Drammen i Oslo, koji će biti domaćin finalnog vikenda.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar