Svjetsko srebro mladih košarkaša

Svjetsko srebro mladih košarkaša

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina osvojila je srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu održanom u Grčkoj. 



U finalnom dvoboju izabranici Ante Nazora izgubili su od SAD-a tek nakon produžetka 71:79 (13:14, 18:20, 16:16, 20:17, 4:12).  



Mladi hrvatski košarkaši odigrali su sjajnu utakmicu i bili su ravnopravni suparniku u svim segmentima igre, i to bez dva važna igrača (Dragan BenderLovro Mazalin). Pred sam početak turnira radi ozljede ruke otpao je Mazalin, da bi se na sam dan otvaranja prvenstva, nekoliko sati pred početak utakmice s Egiptom dogodio 'slučaj Bender'. I bez njih Nazorovi igrači bili su blizu podvigu.



Srebrni košarkaši sa Svjetskog prvenstva vraćaju se u ponedjeljak u 18.10 kada će im u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb biti priređen svečani doček.



Hrvatska ispustila zlato



Četiri sekunde prije kraja utakmice Luka Božić imao je imao dva slobodna bacanja za pobjedu, no realizirao je jedno za izjednačenje i produžetak u kojemu više nije bilo dovoljno snage i koncentracije. 



Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Nik Slavica s 23 poena, pet skokova i šest asistencija,Marko Arapović sa 16 koševa uz 12 skokova, dok su po 12 poena dodali Ivica Zubac (uz 13 skokova) iLuka Božić. Amerikance su predvodili Jalen Brunson sa 14 poena te Harry Giles i Jayson Tatum sa po 13 poena.
hrt

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar