Temperature će još rasti u danima pred nama, no negdje se očekuju i pljuskovi

Temperature će još rasti u danima pred nama, no negdje se očekuju i pljuskovi

U Bosni i Hercegovini prevladavat će pretežno sunčano vrijeme. Slabih lokalnih pljuskova u poslijepodnevnim satima može biti na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stupnja.

Trodnevna prognoza

U četvrtak 8. 8. 2024. u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju u planinskim područjima zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stupnjeva.

U petak 9. 8. 2024. u Bosni i Hercegovini će prevladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.

U subotu 10.8.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su povoljne tako da će većina populacije biti boljeg raspoloženja. Tijekom noći i prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana ugođaj bi mogao pokvariti poneki lokalni pljusak na zapadu i jugozapadu zemlje. Preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati s aktivnostima, obzirom da će biti vruće. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelomično reducirati boravak na otvorenom.

Foto: Ilustracija/Ramski Vjesnik

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar