• TERORIZAM U NEW YORKU Objavljene fotografije napadača koji je ubio osam ljudi, iza sebe ostavio jezive poruke
  • TERORIZAM U NEW YORKU Objavljene fotografije napadača koji je ubio osam ljudi, iza sebe ostavio jezive poruke

TERORIZAM U NEW YORKU Objavljene fotografije napadača koji je ubio osam ljudi, iza sebe ostavio jezive poruke

VOZAČ kamioneta izveo je sinoć teroristički napad na Manhattanu, pri čemu je ubio najmanje osam i ozlijedio više od 15 ljudi.
Osumnjičeni za napad je iz Uzbekistana i zove se i Sayfullo Habibullaevic Saipov, prenose američki mediji. Saipov ima 29 godina i u SAD je došao 2010. godine, a ima vozačku izdanu u Tampi na Floridi. Mediji su objavili njegove fotografije.
Vozač kamiona je, nakon što je pregazio nekoliko ljudi, izašao iz vozila s dva predmeta u rukama koji su nalikovali na pištolje. Policija je na njega otvorila vatru i ranila ga u trbuh, nakon čega je i uhićen. Trenutačno je hospitaliziran i izvan životne opasnosti.
Kronologija napada

“Oko 15.05 sati napadač je u iznajmljenom kamionu pregazio nekoliko pješaka i biciklista uz cestu. Kamionom se potom zabio u školski autobus u ulici Chamber. Ozlijeđeno je dvoje odraslih i dvoje djece.

Nakon sudara napadač, 29-godišnji muškarac, izašao je iz vozila i u rukama je imao oružje. Policajac koji se nalazio u blizini ga je upucao u trbuh.

“Napadač je odvezen u bolnicu. Kod njega je pronađen pištolj za paintball”, objasnili su iz policije kronologiju napada na konferenciji za medije.

Posljednji ovakav teroristički napad dogodio se 22. svibnja, kada se bivši vojnik u punoj brzini autom zaletio na pločnik Times Squarea, ubio jednu mladu ženu i ranio 22 osoba.
Iza sebe ostavio poruke

Kako javlja CNN, počinitelj je iza sebe ostavio nekoliko poruka koje je pronašla policija. Poruke su jezivog sadržaja te u njima stoji da je napad izveden u ime Islamske države.

Svjedoci koji su se našli na mjestu događaja ispričali su za BBC i NBC što su vidjeli u trenutcima nakon napada.

“Vidio sam da vozač ne krvari, ali izgledao je kao da šepa i vikao je na ulici. Izgledao je isfrustrirano, zbunjeno i uspaničeno. Tada su k meni potrčali kupci koji su vikali kako ima pištolj”, rekao je jedan od svjedoka.

Dodao je da on nije vidio da napadač ima pištolj te kako je izgledao dosta loše, iako nije bio vidno ozlijeđen.

/Izvor: Index.hr/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar