• U tijeku je Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu
  • U tijeku je Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu

U tijeku je Europsko prvenstvo svećenika u malom nogometu

Nogometna reprezentacija  svećenika iz Bosne i Hercegovine sudjeluje na 11. Europskom prvenstvu u malom nogometu. U sastavu  BiH reprezentacije nalaze se čak petorica svećenika iz Rame: fra Ivan Jelić Balta,  fra Jure Perić, fra Mario Jelić, fra Ivan Tučić i don Stjepan Didak, župni vikar iz Prozora.

Prvenstvo se odvija u Vukovaru od 20. do 23. veljače 2017. Godine.Svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu.. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, ujedno i veliku obavezu, po drugi put biti domaćini prvenstva nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine.

Grad Vukovar izabran je za domaćina s posebnim razlogom jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s novijom hrvatskom poviješću te samom događaju dati i humanitarnu notu. Naime, sav prihod s finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji Križnog puta u Vukovaru.
Na EP u Vukovaru nastupaju svećenici iz 15 zemalja: Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i domaćini Hrvatska.
Pokrovitelji 11. Europskog prvenstva u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko – osječka nadbiskupija, Grad Vukovar i Vukovarsko – srijemska županija, a u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar