• Vozač žrtvovao automobil od 70000$ kako bi spasio stranca koji je imao srčani udar na autoputu
  • Vozač žrtvovao automobil od 70000$ kako bi spasio stranca koji je imao srčani udar na autoputu

Vozač žrtvovao automobil od 70000$ kako bi spasio stranca koji je imao srčani udar na autoputu

Mnogi od nas bi bili spremni žrtvovati sve i svašta kako bi pomogli našoj obiteljii i prijateljima – možemo li  to uraditi za nekoga koga uopće ne poznajemo? Teško je ocjeniti kako bi svako reagirali u određenim situacijama, ali jedan čovjek je pokazao da ima zlatno srce i žrtvovao je svoj sukpocjeni automobili kako bi spasio život strancu.

Manfred Kick je vozio svoj Tesla Model S (najniža trenutna cijena je 70000$) na autoputu blizu Munchena, kada je primjetio Volkswagen Passata kako se kreće nekontrolirano ispred njega. Automobil je udario u zaštitnu ogradu više puta ali se nastavio kretati, predstavljajući opasnost za sve ostale sudionike u prometu.

Shvativši da je vozač automobila onesvješten i da bi mogao poginuti u slučaju sudara sa drugim automobilom, Manfred je odlučio intervenirati. Odmah je nazvao službu hitne pomoći dok je prestizao vozilo ispred sebe, te se pozicionirao točno ispred njega.

U trenutku kada je osjetio da su se branici automobila dotakli, polako je počeo usporavati automobil dok se oba nisu zaustavila. Nastavio je kočiti sve dok službe hitne pomoći nisu stigle na mjesto nesreće.

Nakon par minuta stiglo je vatrogasno vozilo, te su izvukli 41-godišnjaka iz automobila. Nakon što su primjenili zahvate prve pomoći, prevezli su vozača u najbližu bolnicu gdje je bio oživljen te se trenutno tamo i oporavlja.

Manfred je dostigao na prve stranice novina, te postao najčitanija vijest na mnogim portalima. Njegov automobil je toliko bio oštećen nakon ovog herojskog čina, da je ukupna šteta na njegovom automobilu procjenjena na 10000€. To je bila velika žrtva, kako bi spasio život nekoga koga uopće i ne poznaje.

No njegovo herojstvo nije prošlo neopaženo. Mnogi ljudi su se ponudili da doniraju novac Manfredu kako bi on mogao popraviti svoj automobil – vijest je čak došla i do osnivača i vlasnika Tesle, Elona Muska, koji ga je odlučio javno pohvaliti na socijalnim mrežama.

Također, vlasnik Tesle je objavio kako će kompanija pokriti sve troškove popravke Manfredovog automobila!

Svi su definitivno impresionirani. Na kraju krajeva, Manfred nije ni znao da će Tesla pokriti njegove troškove popravke, ali se ipak odlučio žrtvovati svoje vozilo, kako bi spasio život jednog stranca.

Magazin.ba

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar