• Tko će očistiti zimski posipni materijal u Prozoru
  • Tko će očistiti zimski posipni materijal u Prozoru
  • Tko će očistiti zimski posipni materijal u Prozoru
  • Tko će očistiti zimski posipni materijal u Prozoru

Tko će očistiti zimski posipni materijal u Prozoru

Kroz općinu Prozor-Rama prolazi magistralna cesta M16.2 i regionalne R418a Prozor-Tomislavgrad i R418b Prozor-Konjic. Magistralna cesta zaobilazi samo središte Prozora i na kružnom toku na južnom ulazu u Prozor spaja se na regionalnu cestu R418a Prozor-Tomislavgrad.

Time je dio Ulice k. Tomislava od kružnog toka na ulazu do kružnog toka gdje se spaja s Uliciom Dive Grabovčeve. Taj dio ove ulice kroz Prozor i dio Ulice Dive Grabovčeve do Ometala jesu ujedno regionalna cesta R418a Prozor-Tomislavgrad.

Tko je nadležan za koje ceste na području općine Prozor-Rama

Za održavanje te ceste nadležna je županija

Tijekom zimskog održavanja ova cesta, odnosno, ulice posipaju se zimskim posipnim materijalom u kojem je i pijesak. Prema članu 106 Odluke o komunalnom redu općine Prozor-Rama zabranjeno posipanje pijeska u ulicama koje imaju javnu kanalizaciju: „Prometnice koje imaju javnu kanalizaciju, propuste, šahtove, odnosno, koji su izgrađeni od asfalta, betona ili kocki, ne smiju se posipati posipnim materijalom (pijeskom).“

Sve je to s razlogom da se ne začepi odvodnja i kanalizacijski sustav.

Nakon zimskog posipanja na ulicama ostane dosta posipnog materijala odnosno pijeska. Stoga djelatnici JKP “Vodograd” imaju pune ruke posla da uklone materijal koji je posuo netko drugi.

JKP “Vodograd” d.o.o. Prozor-Rama je u suradnji sa općinskom inspekcijom i predstavnicima poduzeća Ceste d.d. Mostar pristupio rješavanju navedene problematike s ciljem da se ulice kroz grad ne posipaju pijeskom čime bi spriječili pojavu prašine, prljanje gradskih ulica, začepljenje slivnika i šahtova.

U dogovoru s firmom Ceste d.d. Mostar za ljetno i zimsko održavanje regionalne ceste R418, koja prolazi kroz grad Prozor i spaja se na magistralnu cestu M16.2, JKP “Vodograd” d.o.o. Prozor-Rama vrši suho čišćenje pijeska na dijelu ceste od kružnog toka u gradu do izlaza iz grada prema Ometalima odnosno dio Ulice k. Tomislava i dio Ulice Dive Grabovčeve do Ometala.

Ostaje još za vidjeti što će poduzeti HP Investing Mostar kada je riječ o cesti od kružnog toka na ulazu u Prozor prema autobusnom kolodvoru. Očekivati je da za sobom očisti ili angažira nekoga.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing