Tko je slijedeći???

Tko je slijedeći???

Nakon uhićenja generala Đure Matuzovića i nekolicine visokih časnika HVO-a iz Posavine uslijedile su brojne reakcije. U istom trenutku se među braniteljima, pripadnicima HVO-a diljem BiH uvukla nesigurnost. Jedino pitanje koje se postavlja u ovom trenutku je: “Tko je slijedeći?”. Dobro bi bilo postaviti i pitanje o tome što će “stožerna”(HDZ BiH)  hrvatska stranka učiniti kako bi se mjerilo istim “aršinima”. Ostat će dosljedna kao i dosada, zanijemit će i čekati dok se stvari malo ne stišaju.

Stranka HDZ-e 1990 (Devedesetka)  odmah danas je upoznala javnost s događajima hapšenja. U njihovom obraćanju javnosti stoji:

Šokantna vijest koja je potresla sve  pripadnike HVO-a i sve hrvatske domoljube. Vijest koja nas je ponukala na niz pitanja.
Naravno da smo kao demokratska stranka suglasni da pravna država radi svoj posao, ali s obzirom  na događanja vezana uz Domovinski rat i posljedice koje trpe pripadnici HVO-a dužni smo se zapitati:
Koje su to institucije koje u državi  analiziraju i daju ocjene o događanjima i događajima iz Domovinskoga rata ?
Koje je to i čije je to Tužiteljstvo i koje službe ga servisiraju, po čijem nalogu, da za posljedicu imamo ovakva  selektivna uhićenja i optuživanje hrvatskih časnika?
Podsjećamo u proteklih nekoliko godina, pripadnici HVO-a su najprije doživjeli degradiranje, akcijom federalnih organa, jer su masovno izvođeni iz prava, a onda je krenula i masovna akcija uhićenja i podizanja optužnica za navodne ratne zločine.
Trebamo li podsjetiti, u proteklom razdoblju iz reda Hrvata su bili mnogi ministri pravde, ili da kažemo da predstavnici hrvatskog naroda u BiH stalno apliciraju u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kako Federacije , jednako tako i države BiH!
Da njih upitamo, gospodo što ste radili ili što radite, koga predstavljate?
Nije neumjesno niti pitanje, zašto država Hrvatska nikada nije podigla optužnice protiv oficira JNA iz 1991. i 1992.godine koji su tada bili agresori na nju, a danas aktivni ili umirovljeni generali ABiH ili vojske RS-a ?
Uz konstataciju da je ovo priča u kojoj će na red doći svi pripadnici HVO-a, bojimo se da će uskoro i HVO, kao danas Dejtonska Hrvatska Republika Herceg Bosna, samo biti takozvani !
Suosjećamo  sa svim uznicima HVO-a, suosjećamo sa generalom Matuzovićem, svim časnicima i dočasnicima hrvatske Posavine, a sve koje smo prozvali pozivamo na žurnu reakciju !

HDZ 1990

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar