• Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?
  • Tko nas opljačka?

Tko nas opljačka?

Nakon što je tijekom rata tvornica UNIS poslužila svojoj svrsi, a pripadnici Hrvatskog vijeća obrane su sačuvali sve strojeve i alate u toj tvornici, došla je na red privatizacija. Tvornica je proglašena od županijskog interesa te je privatizacijom upravljala županijska Agencija za privatizaciju.

Međutim, upravni odbor i upravu su činile u velikoj većini osobe iz općine Prozor-Rama.

tužiteljstvo1tužiteljstvo2

Nakon što je iz UNIS-a odvezena Trajno žareća peć  na navodni remont u Kalesiju, stigla je prijava policiji i tužiteljstvu o nezakonitim radnjama. Bivši radnici su se digli na noge i poslali prijavu policiji i Tužiteljstvu. Započele su istražne radnje oko otuđenja strojeva, no sve je stalo na tome. Zanimljivo bi bilo znati zašto?

zapisnikUO1 zapisnikUO2

Odvoz strojeva je nastavljen uz blagoslov tadašnje općinske vlasti.

Bivši radnici su dostavili kopije različitih dokumenata koji svjedoče o bezočnoj pljački i uništavanju radnih mjesta koja su u svijet otjerala najmanje 200 ramskih obitelji.

Svakom pametnom dovoljno je pogledati samo dio ovih dokumenta koji govore o  sastanku Upravnog odbora, odvozu strojeva na navodni remont, poduzetim istražnim radnjama i bit će mu jasno tko je kriv za propast UNIS-a. Vidi se i zna se tko je i koja stranka uništavala općinu Prozor-Rama. Vidljivo je tko je tada i u čije ime odlučivao o bezočnoj pljački. Vidi se i zna se  tko je nagrađen poslom u županiji i Elektroprivredi HZ HB za „odrađen“ posao. Nagrađuju se stranački poslušnici poslom u javnim poduzećima.

nalog otpremnica

Realno bi bilo očekivati da se traži povratak strojeva natrag sa „remonta“ iz Kalesije. Isto tako bi bilo neophodno tražiti od vršitelja „remonta“ da isplati naknadu za stroj koji je proizvodio za to „remontno“ vrijeme. A od sudionika upućivanja strojeva na „remont“ i prodaju u druge tvornice svaka materijalna i moralna odgovornost. S obzirom u kakvoj pravnoj državi živimo prije će ti bezočni „izvoznici“ dobiti nagradu nego što će biti kažnjeni.

Narod koji podržava takve i ponovno im dadne glas u potpunosti se poistovjećuje s njima.

E.K.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar