Tko o čemu, HDZ BiH o poštenju

Tko o čemu, HDZ BiH o poštenju

U našem narodu se kroz stoljeća očuvala narodna izreka koja je uvijek aktualna, a glasi „tko o čemu, kurva o poštenju“. Čitajući priopćenje županijskog odbora HDZ BiH u Livnu ova izreka je još aktualnija. HDZ BiH u Livno poziva (zamislite) na poštenje i proziva za moguću izbornu krađu. Koji spin! – piše Hercegovina.info

Iako se kaže kako narod brzo zaboravlja, ali nemoguće se ne sjetiti kako su upravo ti isti osmislili sve modele izbornih prijevara. I ptice na grani znaju da su lokalni izbori u Livnu 2016. godine trebali biti poništeni, mnogi akteri izborne krađe su i davali iskaze, ali kako kaže narodna izreka „ujeo je vuk kenjca“.

Nemoguće je zaboraviti da je odaziv birača u Prologu bio preko 90%, u selu koje su ovi isti u tom postotku raselili, i danas se pričaju anegdote o nestanku struje u Podhumu, prijavljivanje neovisne liste Marka Zagorca itd…itd… Trebali bi dani za sve nabrojati!

Poseban osvrt je priča oko zamjene biračkih odbora s „ljutim neprijateljima“.

Tako danas SNSD u Livnu u biračkim odborima predstavljaju stara pravoslavna imena poput Josipa, Božidara, Liljane, Marka Zagorca, Petra… i sl.

Ništa bolje nije ni u ostalim mjestima, pa tako HDZ BiH u visokom predstavlja Nudžejma, u Zenici Mirza, Muris i Aida, u Rami ih predstavlja Amisa i Zilha, u krvlju natopljenim Herama predstavlja ih Amerisa i Zilha, u Nemiloj ih predstavlja Haris i Muhamed.

Kad ovo sve čovjek vidi onda se ponovno vrati na početak i vidi da je sada narodna izreka najviše aktualna, „tko o čemu, kurva o poštenju“!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar