Tko je to u Hercegovačko-neretvanskoj županiji socijali slučaj?

Tko je to u Hercegovačko-neretvanskoj županiji socijali slučaj?

Županijski odbor HDZ-a 1990 Hercegovačko-neretvanske županije reagirao je na na jučer objavljen tekst o darivanju djece socijalnih slučajeva od Vlade HNŽ-a i župana Hercega s bliskim suradnicima.

Početak nove školske godine trebala bi biti lijepa priča, ali nažalost nije i zbog vrištećih naslova s naslovnica tiskovina gdje se župan Nevenko Herceg s bližim suradnicima hvali pomoći koju je pružio djeci socijalnim slučajevima i slikama na kojima ti mali anđeli se smješe zbog novih torbi punih bilježnica koje im darova Vlada HNŽ-a.

Uistinu tužna priča, jer upravo Vi gospodine Herceg i vaši prethodnici, vladajuća klika doveli ste cijele obitelji na prosjački štap, pa se pred početak školske godine naslikavate s dječicom sramoteći njih i njihove roditelje skromnim darovima. Njima ne trebaju nove torbe i bilježnice ne treba im ništa što im njihovi roditelji ne mogu priuštiti, a ne mogu jer nemaju posao, nemaju osiguranu egzistenciju, i jeste li se uopće upitali kako će gladna djeca učiti, jer za školu nisu dostatne samo nove torbe treba jesti cijeli školsku godinu, ili na to niste mislili, naravno podvlačimo sit gladna ne razumije,a to ste i dokazali milijun puta, na žalost.

Tko je to u Hercegovačko-neretvanskoj županiji socijalni slučaj, imate li te podatke, što rade uredi socijalne službe kad ne izdaju čak ni potvrde obiteljima koje polaze u bijeli svijet trbuhom za kruhom da nikada nisu primali dječji nadoplatak. Jesu li u vašem registru i obitelji s troje i više djece gdje niti otac ni majka ne rade, a ne rade ne zato što su nesposobni nego nepodobni, odnosno nisu članovi vaše stranke.

Sramite se župane Herceg iskoristili ste i dječicu za osobni probitak, Angela Merkel se ne slika s 10 tisuća hrvatske djece kojima je u Njemačkoj dala prava koja vi niste u njihovoj rodnoj zemlji, a oni tamo preko bijela svijeta napokon žive i vide stvari onakvima kakvi jesu nitko ih ne podcjenjuje i ne ucjenjuje, napokon dišu i žive, a zahvaljujući Vama i pogrešnoj politici vaše stranke druga genaracija te djece svoj glas dat će za one koji su im dali mogućnost da se osjećaju ljudima i da svojim rukama zarade kruh, do tada će kako stvari stoje našom lijepom Hercegovinom hodati neki drugi ljudi, jer Hercegovaca je sve manje.

Zalud vam i torbe i znanje koje će steći ti mali, sutra veliki ljudi kada će ga odnijeti daleko od Hercegovine samo zahvaljujući tomu što niste bili u stanju nadići svoje niske interese i raditi za narod koji vam je omogućio da ste tu gdje jeste. – Iznijeli su u svojoj reakciji iz županijske Devedesetke.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar