Zašto se branitelji boje poštara, a nisu se bojali metaka i granata?

Zašto se branitelji boje poštara, a nisu se bojali metaka i granata?

Samo u jednom danu poštar je u Ramu donio 20 poziva braniteljima na reviziju.

U sjeni sukoba koji se događa između vršiteljice dužnosti Glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, odvija se tiha revizija branitelja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Samo da podsjetim da je Gordana Tadić, vršiteljica dužnosti Glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, Hrvatica koja je na tu funkciju imenovana upravo u trenutku kada su podignute optužbe protiv Hrvata u Orašju u slučaju genrala Đure Matuzovića i ostalih.

Mediji nas neprestano pumpaju ovim i političkim sukobima između Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, a u stvari, jedan drugome nabacuju političke zicere. U isto vrijeme zaboravljaju se branitelji koji su u neprestanom strahu kada će im pokucati poštar na vrata i donijeti plavu kovertu s pozivom na novu reviziju.  Zamislite, borba za vlastiti dom i na kraju strah u  domu od  političke revizije. Ratne traume smo lakše prihvaćali od trauma koje nam zadaju revizorski timovi.

Dok se vodi sudski postupak protiv Đure Matuzovića i ostalih što su branili Posavinu, generali HVO-a su sigurnost od progona vlastite države pronašli u Republici Hrvatskoj, a hrvatski predstavnici u državnoj i federalnoj vlasti šute, HDZ i HNS „mudro“ šute. U isto vrijeme zastupnici HDZ-a BiH u Parlamentu BiH prihvaćaju izvješće o radu Tužiteljstva BiH koje progoni HVO. Nastavljaju raditi platformaški što su potvrdili i nedavnim potpisivanjem Sporazuma.

Upravo ti predstavnici koji se već više od 20 godina predstavljaju kao jedini zaštitnici hrvatskih nacionalnih interesa u BiH pripremaju kampanju za slijedeće izbore uz „stručnu“ pomoć Milorada Dodika i na račun branitelja. 

Samo danas, 1. rujna 2017. u Ramu je, prema neslužbenim informacijama, stiglo 20 poziva za reviziju, a koliko će ih tek još stići!? Zanimljivo je da se revizijska komisija zakazuje upravo za 14. rujna  kada se svi Ramljaci, ali i Hrvati diljem BiH prisjećaju Uzdolskih žrtava.

Branitelj s pozivom na reviziju

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar