Tomislavgrad i Đakovo potpisali povelju prijateljstva

Tomislavgrad i Đakovo potpisali povelju prijateljstva

TOMISLAVGRAD, 15. listopada (FENA) – Općina Tomislavgrad i Grad Đakovo (RH) potpisali su povelju o prijateljstvu i suradnji kojom su se obvezali na suradnju na gospodarskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Povelja je potpisana u Đakovu gdje su boravila izaslanstva općine Tomislavgrad i Hercegbosanske županije, koje su činila predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, savjetnik načelnika Mijo Zrinušić, predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Robert Bagarić i pomoćnik ministra znanosti, prosvjete, kulture i športa Mate Spajić. Oni su se susreli s đakovačkim gradonačelnikom Marinom Mandarićem te zamjenicima gradonačelnika Antunom Galićem i Robertom Franceom.

Tijekom susreta razgovarano je o pozitivnim gospodarskim iskustvima s naglaskom na potrebu povlačenja sredstava iz europskih fondova, kroz izradu projekata iz programa prekogranične suradnje.

Inače, višestruko prijateljstvo povezuje Tomislavgrad i Đakovo u kojem živi veliki broj Duvnjaka, odnosno Đakovčana duvanjskoga podrijetla.

Osim susreta izaslanstava, u Đakovu su se susreli i predstavnici dviju srednjih strukovnih škola – tomislavgradske i đakovačke koji su dogovorili buduće zajedničke školske projekte.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar