Toplinski val nad jugoistokom Europe: U studenom i do toplih 28 stupnjeva

Toplinski val nad jugoistokom Europe: U studenom i do toplih 28 stupnjeva

Meteorološki servis Severe Weather Europe za vikend pred nama najavljuje ekstremno visoke temperature za ovaj dio godine. Posebnu su pozornost dali području jugoistočne Europe, gdje spada Hrvatska, Srbija ali i BiH. Tako će se najviše dnevne temperature penjati i do 28 stupnjeva Celzijusa. To je, kaže ovaj servis, prava anomalija, prenose mediji.

Temperature koje se najavljuju za vikend su, kaže ovaj portal, za desetak stupnjeva veće od prosjeka u ovo doba godine. U istočnoj Hrvatskoj i Srbiji, gdje će biti najtoplije, mogli bi pasti i temperaturni rekordi.

Prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sljedeća tri dana potvrđuju da je pred BiH jedan neuobičajeno topao vikend sa temperaturama i do 25 stupnjeva i to na području Hercegovine, no nisu data posebna meteo upuzorenja.

U nedjelju 4. prosinca u Bosni se očekuje pretežito oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti u središnjim, istočnim i zapadnim područjima. U Hercegovini uglavnom sunčano uz umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

U ponedjeljak 5. prosinca, prognozira se pretežito oblačno vrijeme. Poslije podne slaba kiša je moguća u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i središnjim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 14 do 17, a dnevne od 14 do 20 °C.

U utorak 6. prosinca 2018., u većem dijelu BiH očekuje se pretežito sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle i niske naoblake. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 23 °C.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar