Sve se može: Starica trči svoj 16. maraton

Sve se može: Starica trči svoj 16. maraton

Ginette Bedard (85) trči tri sata dnevno i u nedjelju će biti na startu njujorškog maratona.

Za nju je trčanje terapija kojom izmiče samoći i zadržava mladost. Jedina osamdesetogodišnja sudionica njujorškog maratona, podrijetlom Francuskinja ne priznaje programe za pripreme, prehrambene režime ni ograničenja kojih se pobožno drži većina ostalih sudionika tog maratona. “Uopće se ne pripremam, trčim svakog dana tri sata i stalno sam spremna. Za mene je to ovisnost i navika i to je sve”, dodaje ta žena rođena u Metzu.

“Imam vremena, u mirovini sam, moj muž više nije ovdje. Što da radim? Trčim i tako mi prolazi vrijeme”. Bez obzira na sunce, kišu ili snijeg ta Francuskinja koja je prije više od 40 godina stigla u New York, svakog dana trči oko 20 km. Ni ovog tjedna nema iznimke, iako stručnjaci ne savjetuju produžene napore prije maratona. “Moje tijelo mi kaže što trebam učiniti. Slušam ga i to je sve”, objašnjava.

“Jedem kao i svi ostali, s mjerom. Malo vina, malo sira, malo sladoleda. S mjerom”. Ginette izbjegava specijalnu prehranu i vitamine, koji joj nisu nikada pomogli. “To je skupo i ne valja”.

U nedjelju će Ginette Bedard, koja je počela trčati maraton tek sa 69 godina sudjelovati na svom 16. njujorškom maratonu koji je otrčala za 3 sata i 46 minuta kada je imala 72 godine, što je njezin rekord. U to vrijeme, 2005. godine ostvarila je svjetski rekord u svojoj kategoriji, koji je kasnije srušen.

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar