TOPLO I TMURNO: Kiša sve do ponedjeljka

TOPLO I TMURNO: Kiša sve do ponedjeljka

Tijekom noći i jutra u velikom dijelu zemlje pada kiša, a izvjesno je da nas obilnije padavine čekaju i narednih dana. 

U petak, 12.05.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U subotu, 13.05.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju tijekom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U nedjelju, 14.05.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Obilnije padavine se prognoziraju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing