• Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi
  • Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi
  • Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi
  • Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi
  • Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi
  • Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi
  • Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi

Trump: Ovo je dan kad je narod opet preuzeo vlast u Americi

Iskorijenit ćemo radikalni islamski ekstremizam, izbrisat ćemo ga s lice zemlje. Srž naše politike bit će odanost SAD-u – poručio je Trump u svom inauguracijskom govoru…

Točno u podne (u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu) prisegnuo je Donald Trump. Učinio je to s dvije Biblije, svojom, koju mu je poklonila majka, i onom kojom se koristio Abraham Lincoln za svoju inauguraciju.

– Ja Donald Trump prisežem svojom čašću da ću časno izvršavati dužnost predsjednika SAD-a i da ću najbolje što mogu čuvati, štititi i braniti Ustav SAD-a. Tako mi Bog pomogao – izgovorio je Trump svoju prisegu za predsjednika SAD-a.
– Mi građani Amerike sada zajedno sudjelujemo u naporima da ponovno izgradimo našu zemlju i ispunimo obećanja. Zajedno ćemo odrediti smijer u kojemće Amerika i svijet ići u narednim godinama. Suočavat ćemo se s teškoćama, ali obavit ćemo taj posao. Današnja ceremonija ima posebno značenje jer danas ne samo da prenosimo vlast s jedne na drugu stranku. Predugo je malena skupina u našem glavnom gradu ubirala vrhnje dok je narod trpio. Političari su se bogatili, a tvornice se zatvarale. Establishment je sam sebe štitio, ali ne i građane. Njihove pobjede nisu bile vaše pobjede. Dok su oni slavili, bilo je malo razlog aza slavlje siromašnim obiteljima diljem zemlje. Sv eće se to promjeniti danas i sada jer je ovja trenutak vaš trenutak, on pripada vama. Ovo je vaš dan i vaša proslava, a SAD su vaša zemlja. Nije bitno koja je stranka na vlasti nego upravlja li našom vlašću narod. Ovo će biti upamćeno kao dan kad je narod ponovno postao vladar ove zemlje – rekao je Trump u svom govoru.
– Dužnost koju preuzimam je dužnost koja znači vjernost svim Amerikancima. Previše smo vremena obogaćivali stranu industriju nauštrb naše. Slabili smo našu vojsku, a branili tuđe granice umjesto vlastitih. Potrošili smo bilijune dolara uz inozemstvu dok je američka infrastruktura propadala. Sada se moramo okrenuti budućnosti. Od današnjeg dana našom zemljom će vladtai nova vizija, od današnjeg dana bit će Amerika na prvom mjestu. Borit ću se do zadnjeg atoma svoje snage za vas i nikad vas neću iznevjeriti. Amerika će opet početi pobjeđivati, kao nikad dosad. Vratit ćemo radna mjesta, osnažit ćemo granice, vratit ćemo naše bogatstvo i vratit ćemo svoje snove. Izgradit ćemo nove ceste, mostove, tunele, pruge…naši ljudi više neće primati socijalnu pomoć i obnavljat ćemo našu zemlju s američkom radnom snagom. Tražit ćemo prijateljstvo kod stranih nacija, al činit ćemo to znajući da je pravo svih nacija da svoje interese stave na prvo mjesto.

– Iskorijenit ćemo radikalni islamski ekstremizam, izbrisat ćemo ga s lice zemlje. Srž naše politike bit će odanost SAD-u. Kad otvorite srce domoljublju, nema mjesta za predrasude. Nemojste se bojati, štiti nas naša sjajna vojska i policija i što je najvažnije, štitit će nas Bog. Na kraju, moramo razmišljati veliko i sanjati velike snove. Nacija postoji samo ako prosperira. Nikad više nećemo prihvatiti političare koji su jaki na riječima, ali ne i na djelima. Vrijeme za isprazne riječi je završeno. Vrijeme je da prijeđemo na djela. Bez obzira jesmo li crni, smeđi ili bijeli, svi krvarimo isto, crvenom bojom domoljublja.
– Svim Amerikancima u svim gradovima želim poručiti: Nikada vas više nitko neće ignorirati. Vaš glas, vaše nade i vaše snovi definirat će našu Američku sudbinu i ljubav i hrabrost će nas voditi na tom putu. Ameriku ćemo opet učiniti snažnom, bogatom i ponosnom. I zajedno ćemo Ameriku opet učiniti velikom!

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar