Trump oslobođen optužbi

Trump oslobođen optužbi

Anketa koju je Reuters objavio u subotu poslijepodne navodi da 71% odraslih Amerikanki i Amerikanaca, uključujući i gotovo pola republikanaca, vjeruje da je bivši predsjednik Donald Trump djelomično odgovoran za napad rulje njegovih pobornika na Kongres 6. siječnja.

Senat je izglasao da Trump nije kriv i da nema opoziva. Naime, 57 senatora (dakle, 7 republikanaca) je glasalo da je Trump kriv, ali to nije bilo dovoljno jer je potrebna dvotrećinska većina, dakle 67. glasova.

I tako bio pravi vox populi jer Reutersova anketa navodi da samo oko pola ispitanika smatra da bi Trumpa trebalo osuditi.

Trump reagirao

Donald Trump objavio je izjavu kojom slavi glasanje u Senatu koje ga je oslobodilo optužbe za poticanje na pobunu. “Prvo želim zahvaliti timu predanih odvjetnika i drugima na njihovom neumornom radu u očuvanju pravde i obrani istine”, rekao je bivši predsjednik.

“Najdublje zahvaljujem i svim američkim senatorima i članovima Kongresa koji su se ponosno zalagali za Ustav koji svi poštujemo i za sveta pravna načela u srcu naše zemlje. Naš povijesni, domoljubni i lijepi pokret Učinimo Ameriku opet velikom (Make America Great Again) tek je započeo. U mjesecima koji slijede imam puno toga za podijeliti s vama i radujem se što ćemo nastaviti naše nevjerojatno zajedničko putovanje kako bismo postigli američku veličanstvenost za sve naše ljude. Nikad nije bilo ničeg sličnog ”, objavio je Trump.

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar