Turisti će u Hrvatsku moći uz jednu od tri potvrde

Turisti će u Hrvatsku moći uz jednu od tri potvrde

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da će od 1. srpnnja ove godine turisti u tu zemlju ulaziti putem jedne od tri ponuđene opcije. To znači da će trebati potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preležanom korona virusu ili negativan test na COVID-19.

Rekao da je da se s puno država bilateralno razgovara kako omogućiti dolazak gostiju u Hrvatsku dok se ne uvedu digitalne potvrde o cijepljenju, što je predviđeno 1. srpnja. Djeca do najmanje 12 godina moći će u Hrvatsku i bez negativnog testa, koji je sada potreban za djecu stariju od sedam godina. Ministarstvo civilnih poslova BiH već je kontaktiralo predstavnike više institucija i počelo pripremu plana za izdavanje Covid putovnice građanima BiH, koji se očekuju najkasnije do kraja srpnja.

Covid putovnica trebala bi biti spremna najkasnije do kraja lipnja, priopćeno je u četvrtak u Bruxellesu, a u njemu će moći da se bilježe dokazi o cijepljenju, preležanoj koroni ili negativnom nalazu testa. Ta digitalna ezropska iskaznica imat će kod koji teško može biti falsifikovan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar