Turistički djelatnici iz Međugorja ponudili smještaj ukrajinskim izbjeglicama

Turistički djelatnici iz Međugorja ponudili smještaj ukrajinskim izbjeglicama

Turistički djelatnici u Međugorju priključili su se velikoj humanitarnoj akciji pomoći smještaja ukrajinskih izbjeglica, a u tome svjetski poznatom mjestu molitve trenutačno se nalaze dvije obitelji iz te države koja je izložena ruskoj agresiji. Udruga turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorja ponudila je pomoć organizacijama koje pomažu u humanitarnoj krizi nastaloj ruskim napadom na Ukrajinu, prenosi Hina.

Pomoć ljudima u nevolji

“Na ovaj način želimo pokazati da nam nije samo posao prihvat hodočasnika, već i pomoć ljudima kada su u nevolji”, rekao je predsjednik udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorja Davor Ljubić. “Za sada nemamo najava dolaska velikih organiziranih skupina”, rekao je on dodavši da su ih predstavnici humanitarnih organizacija izvijestili da se trenutačno ukrajinske izbjeglice uglavnom smještaju u obližnje zemlje. Izrazio je spremnost prihvata određenog brojna izbjeglica, što bi se trebalo koordinirati i s tamošnjim lokalnim vlastima.

Po njegovim riječima, dvije obitelji iz Ukrajine, koje su se kanile vratiti u domovinu nakon nedavnog hodočašća, ostale u Međugorju. “Njih su smjestile i udomile obitelji kod kojih su bili na hodočašću, te se sada o njima skrbe”, naveo je Ljubić. Molitva za prestanak rata Po njegovim riječima u Međugorju se još nalazi 50-tak grkokatoličkih svećenika koji su tamo bili na duhovnoj obnovi. Oni se, prema Ljubićevim riječima, žele vratiti u Ukrajini te biti sa svojim obiteljima i vjernicima. Sada se traži način kako bi se vratili u ratom zahvaćenu državu.

Prema najavi Radio postaje Mir iz Međugorja na poticaj zajednice ‘Svjetlo Marijino’, koju čine osobe iz istočnoeuropskih zemalja, uključujući i Ukrajince, sutra će se na mjestu Plavoga križa u Međugorju moliti krunica za prestanak rata i mir u Ukrajini, navodi Hina.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar