Turistički radnici iz BiH prosvjedovali u Sarajevu zbog (ne)donošenja odluka Vijeća ministara BiH

Turistički radnici iz BiH prosvjedovali u Sarajevu zbog (ne)donošenja odluka Vijeća ministara BiH

Turistički radnici iz Hercegovine, ali i cijele BiH, danas u Sarajevu održavaju mirne prosvjede ispred zajedničkih institucija BiH. Nezadovoljstvo su došli izraziti zbog činjenice da je prijedlog o olakšanom ulasku turista u BiH već dva puta ‘pao’ na pred Vijećem ministara BiH. Zbog međusobnih ucjena ministara turizam u BiH propada.

“Zahtjevamo od nadležnih tijela, prije svega Vijeća Ministara BiH da donese hitne propise o lakšem ulasku u BiH, kako bismo imali barem nekakve šanse za oporavak i spas turističke sezone”, poručuju.

Turistički radnici iz BiH traže da se ulazak turstima u BiH omogućiti na osnovu; negativnog antigenskog testa, potvrde o preboljelom koronavirusu ili potvrda o cijepljenju.

“Sve zemlje u našem okruženju turistima i strancima olakšavaju ulazak na osnovu gore navedenih dokaza tražimo da isto napravi i BiH i na taj način spasi turističku sezonu i radna mjesta koja su direktno ugrožena ne donošenjem ove odluke. Omogućite nam pravo na rad koje ste nam oduzeli”, poručuju turistički radnici.

Iz Hercegovine su u Sarajevo stigli turistički radnici općina Mostar, Čitluk i Ljubuški.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH novu sjednicu je zakazalo za petak 11. lipnja u 11 sati. Hoće li se što promijeniti ostaje nam za vidjeti.

/Izvor: Hercegovina.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar