• Turska uručila tri autobusa JP Mostar bus
  • Turska uručila tri autobusa JP Mostar bus
  • Turska uručila tri autobusa JP Mostar bus
  • Turska uručila tri autobusa JP Mostar bus

Turska uručila tri autobusa JP Mostar bus

Zajednica općina Republike Turske uručila je danas JP Mostar bus tri autobusa, a svečanost primopredaje upriličena je u krugu prostorija JP Mostar bus na Bišu Polju. Riječ je dva putnička autobusa i jednom mini busu, a ukupna vrijednost donacije iznosi oko  300 000 KM.

Gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić zahvalio je na donaciji, posebno istaknuvši angažman generalne konzulice Republike Turske u Mostaru  Zerrin Kandemir, bez čije pomoći, kaže Bešlić, ne bi bilo donacije.

-Želja je svakako da ova donacija potakne i bolje odnose između Turske i BiH, koji su, mislim , jako dobri, ali svakako postoje još mnoge veće mogućnosti za suradnju” – kazao je Bešlić, dodajući kako je “siguran da će se to u budućnosti i ostvariti”.

Direktor poduzeća Mostar bus Damir Marić zahvalio je Hayrettinu Güngöru,  tajniku Udruženja općina Republike Turske, Zerrin Kandemir generalnoj konzulici Republike Turske u Mostaru i Ljubi Bešliću, gradonačelnik Grada Mostara te naglasio će ova donacija biti na veliku korist našeg poduzeća jer ovom donacijom autobusa obnavljaju dotrajali vozni park.

Istaknuo je kako će ona biti i na korist svih sugrađana te podsjetio kako je JP Mostar bus jedna od prvih zajedničkih poduzeća u Gradu Mostaru nakon ratnih događanja, te da su raspisali natječaj za izgradnju nove auto baze na Bišću polju, odnosno lokacija na kojoj će konačno kada se ona završi naš kompletan vozni park i uprava biti na jednom mjestu.

– Naša država se trudi unaprijedit odnose s BiH i uvijek će podržavati njezin razvoj i stabilnost, kao i pozitivne odnose unutar te zemlje – poručila je generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir.

Podsjetila je kako su turska udruženja i institucije dosad u BiH realizirali na tisuće projekata, i to od infrastrukturnih ulaganja do kulturno umjetničkih manifestacija.

– Autobusi koji su poklonjeni predstavljaju simbol prijateljstva koje će spojiti narode Republike Turske i BiH – kazao je tajnik Udruženja općina Republike Turske Hayrettin Gungor, izrazivši nadu da će donacija pomoći unaprjeđenju odnosa dvije zemlje.

 

PR GM

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar