Video: Hrvatski vojnici poslali poruku podrške Vatrenima

Video: Hrvatski vojnici poslali poruku podrške Vatrenima

Uoči utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u nedjelju (20:00) između Hrvatske i Danske u Nižnjem Novgorodu pripadnici Hrvatske vojske u domovini te u misijama diljem svijeta, poslali su poruku podrške Vatrenima u Rusiji.

Pripadnici sve tri grane OSRH nogometašima su poželjeli još jednu pobjedu u nizu uz jedinstvenu poruku: “Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska!”

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice poslali su poruku: “Jedan cilj, jedna plovidba, do luke pobjede!”, dok akrobatska skupina “Krila Oluje” poručuje Vatrenima da na terenu u nedjelju izazovu “pravu Oluju”.

Piloti i zrakoplovni tehničari Hrvatskog ratnog zrakoplovstva složni su kako je Vatrenima samo nebo granica uz poruku: “Vatreni, za let do kraja!”

Hrvatski vojnici koji se nalaze u misijama u Afganistanu, Poljskoj i Litvi podsjetili su u ovoj prilici Vatrene kako se domovina uvijek mora nositi u srcu, dok su pripadnici Hrvatske kopnene vojske poručili kako iza stopa hrvatskih nogometaša, baš kao i iza stopa hrvatskih vojnika u Domovinskom ratu – ostaje pobjeda.

– Borite se do kraja za boje svoje domovine i pokažite još jednom svu hrvatsku snagu i jedinstvo. U ovoj prigodi nogometnoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem želim sve najbolje na Svjetskom nogometnom prvenstvu uoči njihove utakmice protiv Danske – poručuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Krstičević je još jednom naglasio kako imaju punu podršku pobjedničke Hrvatske vojske te da im slika zajedništva i jedinstva hrvatskih branitelja izDomovinskog rata bude nit vodilja u borbi za pobjedu.

Podsjetimo, u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti Hrvatskog vojnika izbornik Hrvatske Zlatko Dalić također je podržao suradnju profesionalnih sportaša i hrvatskih vojnika, a održao je i motivacijsko predavanje pripadnicima Hrvatske vojske.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar