Tužan kraj za svojevremeno jednog od najboljih veznjaka svijeta

Tužan kraj za svojevremeno jednog od najboljih veznjaka svijeta

Svojevremeno jedan od najboljih veznjaka svijeta Nijemac Mesut Özil zarađuje 350.000 funti tjedno u redovima Arsenala, a nakon nastavka sezone nije dobio nijednu minutu u utakmicama londonskog kluba.

 

Kada su Topnici osvojili 14. FA Cup u povijesti bio je u Turskoj, spreman je da presjedi kompletnu sljedeću sezonu ako se ne nađe adekvatan kupac, no Arsenal se ne miri sa tim, javlja Mirror.

 

Čelnici Arsenala žele riješiti ovu sagu, pa su spremni ponuditi Nijemcu isplatu određenih finansijskih sredstava kako bi raskinuo ugovor sa njima i omogućio im da angažuju nova pojačanja.

 

Za Nijemca postoji interes klubova iz Turske koji ne mogu priuštiti njegovu ogromnu plaću, pa bi ova opcija bila idealna za sve.

 

Već je stigao Willian, a klub se pored Özila planira riješiti Mattea Guendouzija, Sokratisa Papastathopoulosa, Henrikha Mkhitaryana, Ainsleyja Maitland-Nilesa te našeg Seada Kolašinca.

 

Mikel Arteta je zainteresovan da u redove Arsenala još angažira Thomasa Parteyja iz Atletico Madrida kao i Wilfrieda Zahu, fudbalera Crystal Palacea.

 

Novac je problem, pa je Arsenal prisiljen prodavati da bi dovodio igrače, a hoće li će uspjeti u tome saznat ćemo uskoro.

 

Izvor:oslobodjenje.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar